SONGBIRD, DEN KOMPLETTE MUSIKK OPPLEVELSEN?

Songbird er et open source program som er dels mediaspiller og dels nettleser. Det er bygd opp av VLC, SQLite og Firefox, og er mulig å bruke på Mac, Windows og Linux.  Hvis man kunne mikse sammen Firefox og Itunes ville man endt opp med Songbird, for selve brukergrensesnittet ligner veldig på Itunes.

En interessant ting med programmet er at man kan legge til add-ons på akkurat samme måte som i Firefox. Men akkurat nå kan man ikke bruke de samme tilleggene som i Firefox, det blir sagt at dette vil ordne seg med tiden.

Man kan søke etter MP3 filer på nettet med Songbirds innebygde søkefunksjon, men nettleseren vil også oppdage musikkfiler automatisk når du «kommer over dem» på nett. Disse filene kan du laste ned å ha i ditt nettbibliotek slik at du kan høre på dem senere. Det er noe med dette som får meg til å tenke på sinte advokater i musikkbransjen. Man får forøvrig linker til steder man kan kjøpe musikken også.

En annen innebygd funksjon er muligheten for å se teksten til den sangen du spiller.

En av tilleggene man kan laste ned gjør at man kan synkronisere med sin iPod, man kan også høre på musikk fra iPod’en sin. Dette virker ikke med iPhone og Ipod Touch, men det loves at det vil støttes i den endelige versjonen.

Og der ligger problemet, dette er en betaversjon og er veldig «buggy» og lite responsiv. Heldigvis er det veldig sannsynlig at dette blir fikset før betaperioden er ferdig. Programmet blir ikke anbefalt brukt av andre enn avanserte brukere pga de mange feilene det har.

Alt i alt så er dette et meget lovende program man kan se fram til å se mer til. Mulighetene som byr seg med ett slikt open source community som Mozilla har og med tilleggene som vi kjenner så godt fra Firefox er mange. Jeg vil anbefale alle å ta en titt på programmet, man kan laste det ned her, og lese mer om det her.

Last ned

Relaterte artikler

Slik finner du det rimeligste mobilabonnementet

I dagens marked er det en overflod av mobilabonnementer...

Hva er en kryptolommebok?

Kryptolommebøker har utviklet seg til å bli en uunnværlig...

Kryptovalutaens utvikling: Forståelse av dens fortid

Siden Bitcoin så dagens lys i 2009, har kryptovalutaer...

Luftfukter: en guide til optimal innendørs luftfuktighet

Luftfuktere er blitt en uunnværlig del av mange husholdninger,...

Mobildeksel – den stilige beskytteren

Noe så hverdagslig som et mobildeksel kan fort bli...