Steve Ballmer Gir Yahoo Tre Uker På å Bestemme Seg

ballmerpowerstare.jpg

I ett brev til Yahoo’s aksjeeiere skriver Steve Ballmer at han forventer ett svar om de vil selge til Microsoft innen tre uker, Hvis ikke dette skjer, vil Microsoft gå direkte til Yahoo’s aksjeeiere med ett tilbud og kaste styret etterpå.

For over to måneder siden tilbød Microsoft Yahoo en pris for selskapets aksjer som ligger på mer enn 60 prosent over markedsverdien, etter dette har det vært stillt fra Yahoo’s side. Dette vil Ballmer ha en slutt på og krever handling, eller forhandling.

I ett brev til til Yahoo’s styreledere skriver han at Microsoft’s mål med dette generøse tilbudet var å få til en hurtig og vennlig transaksjon, til tross for dette har de siste to månedene vært alt annet enn hurtig.

Videre skriver Ballmer:  «fordet om det har vært begrenset kontakt mellom våre selskaper, så har det ikke vært noen meningsfulle forhandlinger om å komme fram til en avtale. Vi forstår at dere har hatt møter for å vurdere framgangsmåte og deres alternativ, inkludert alternative transaskjoner med andre i industrien. Men vi har ikke sett noen indikasjon på at dere har autorisert en forhandling med Microsoft. Dette til tross for at vårt tilbud er det eneste alternativet på nåværende tidspunkt som kan gi deres deleiere en rettferdig pris for aksjene deres, gi alle deleiere en stemme om framtiden til selskapet og forbedre valget for innholdsskaperne, annonsørene og forbrukerne.

I disse to månedene med stillhet, har internettet gått sin vante gang, mens økonomien har blitt svekket betydelig både generelt og i andre internettbaserte selkaper. På samme tid har det blitt indikert at verdien på Yahoo’s søkemotor og antall treff på siden deres har sunket betraktelig»

Videre så sier han: «Med denne utviklingen så mener vi at nå er tiden for at våre respektive selskaper autoriserer at vi setter oss sammen for å forhandle  fram en avtale om en kombinasjon av dem som vil levere en overlegen verdi til våre aksjeeiere, lage ett mer effektivt og konkuransedyktig selksap som vil stå for en større verdi og tjeneste for vår kunder.

Hvis vi ikke kan konkludere med en avtale innen tre uker så ser vi oss nødt til å ta saken direkte til deres aksjeeiere, hvor vi også kommer til å innlede ett ett valg av nytt styre, og dermed skifte ut hele det sittende Yahoo-styret som er der nå.

Hvis vi blir tvingt til å gå direkte til deres aksjeeiere så vil dette ha en stor innvirkning på verdisettingen av deres selskap fra vår side, noe som vil reflekteres i vårt tilbud.»

Relaterte artikler

Hva er en kryptolommebok?

Kryptolommebøker har utviklet seg til å bli en uunnværlig...

Kryptovalutaens utvikling: Forståelse av dens fortid

Siden Bitcoin så dagens lys i 2009, har kryptovalutaer...

Luftfukter: en guide til optimal innendørs luftfuktighet

Luftfuktere er blitt en uunnværlig del av mange husholdninger,...

Mobildeksel – den stilige beskytteren

Noe så hverdagslig som et mobildeksel kan fort bli...

Kan du kjøpe sko med krypto?

Kryptovalutaer har gradvis integrert seg i vår hverdag, og...