Slik ser vi for oss teknologiåret 2009

Nå har 2009 kommet i gang, og CES-messen fra Las Vegas har allerede vist oss hva vi kan se frem til i år. Alikevel tror vi at mange av de store selskapene holder noen kort tett til brystet ennå, og har flere store ting å tilby fremover.

Apple

La oss starte med Apple, som på tirsdag viste fram sin nye MacBook Pro, men ikke noe Mac Mini som det hadde gått rykter om. Det ble heller ikke lansert noe 2.3 software til iPhone og iPod Touch. Så Apple har fremdeles mye å by på i år tror vi, både mobilt og på mac-fronten. En ny Mac Mini er noe vi ser frem til, gjerne med en stor harddisk og HDMI slik at den passer perfekt som mediaserver.

iPhone 2.3 med MMS, filsending via blåtann og videokamera hadde gjort den populære iTelefonen om til en telefon med alt som trengs. Og så selvfølgelig, den siste tingen fra Apple vi tror og håper kommer inn på markedet i 2009; en minibærbar for å konkurrere på det meget populære markedet.

Microsoft

Over til Microsoft, som på fredag lanserte Beta 1 av Windows 7 til mengden. Dette er et operativsystem vi virkelig har troen på. Betaen ser utrolig lovende ut, og er utrolig rask og stabil til å kun være en beta. Microsoft har begynt å få positiv omtale igjen i media; nå er Vista endelig glemt! Det er Windows 7 som er spennende, og det ser bra ut. Vi håper selvfølgelig på en lansering i slutten av 2009, og at vi slipper å vente helt til 2010. Etterhvert som det blir flere konkurrenter på mini-pc markedet går prisene ned samtidig som spesifikasjonene går opp, og det skal bli spennende å se om mini-pcene vil være i stand til å kjøre Windows 7 når den tid kommer.

Microsoft har også begynt å satse mer på webapplikasjoner i det siste, og vi tror at vi vil se mye fra Microsoft på internett i år, og at 2009 vil bli et veldig positivt år for Microsoft. Vi får bare håpe at Internet Explorer 8 vil lese kode bedre enn forgjengeren Explorer 7 og Explorer 6, så blir vi utviklere fornøyde også.

Asus

Asus, som virkelig markerte seg med sin Asus EEE ifjor har vi store forventninger til i år. Det har vært rykter om en ny mini-pc med vendbar-skjerm, og touch-screen. Og hvis prisklassen på vinduret blir som de andre maskinene på markedet er det ingen tvil om hva som står på ønskelisten min i år.

High Definition (HD)

Når det gjelder skjermer, vil det nok ikke gå lenge før alle skjermer som selges har HD (iallefall 720p), og kanskje mot slutten av året vil vi få de første skjermene med 2160p. Vi er utrolig spente på hva som vil skje med Blu-Ray. Vi vil jo så absolutt ha filmer i HD-kvalitet, men hva med å kunne laste ned filmer i HD lovlig? iTunes har begynt å tilby materiale i HD, og vi håper det vil komme flere løsninger i år her. Blu-Ray er bra, men det er ikke det vi vil ha. Vi vil ha det vil når vi vil gjennom internett, og jo før i 2009 bransjen forstår dette, jo bedre vil 2009 være for de…

Ta del i diskusjonen om teknologiåret 2009 på forumet vårt!

Relaterte artikler

Slik finner du det rimeligste mobilabonnementet

I dagens marked er det en overflod av mobilabonnementer...

Hva er en kryptolommebok?

Kryptolommebøker har utviklet seg til å bli en uunnværlig...

Kryptovalutaens utvikling: Forståelse av dens fortid

Siden Bitcoin så dagens lys i 2009, har kryptovalutaer...

Luftfukter: en guide til optimal innendørs luftfuktighet

Luftfuktere er blitt en uunnværlig del av mange husholdninger,...

Mobildeksel – den stilige beskytteren

Noe så hverdagslig som et mobildeksel kan fort bli...