Teknonytts mest leste i uken som gikk

Teknonytt har gjort tradisjon ut av å liste opp ukens mest leste saker hver Søndag kveld, og dette kommer vi til å fortsette med. Og denne uken har vår nye skribent – Ben Harding – også fått en sine saker på listen, noe som er utrolig bra med tanke på at den ble skrevet så sent som på Onsdag.

Ukens store begivenheter i Bitnett og Teknonytt har altså vært opprettelsen av den første nisje-bloggen i Bitnett, en mobil-blogg, her vil det komme flere slike blogger framover. Den andre begivenheten er at Teknonytt har fått på plass en ny skribent – Ben Harding – vi håper at han vil trives, og at dere liker det arbeidet han gjør for oss. Både jeg og Ben setter pris på tilbakemeldinger på vårt arbeid, både når de er positive og negative – men vær saklig. Så kommentarfeltet og forumet vårt er deres.

10. Snackr – Nok en middels RSS-leser eller noe nytt?

Snackr er en RSS-leser som kjøres på Adobe Air-platformen, og i motsetning til de fleste RSS-lesere man kan kjøre lokalt på datamaskinen idag så tilfører denne brukeren noe helt nytt. Her roteres bilde og tittel på saker i dine favoritt-strømmer konstant i en liten linje på skjermen – må sees!

9. Small Basic: Programmering for barn og nybegynnere

Small Basic er et lite programmeringsspråk som er veldig likt BASIC, men her er det kun 14 nøkkelord man må lære. Programmeringsspråket er utviklet for barn og nybegynnere i programmering.

8. EvaPhone: Ring helt gratis til fasttelefoner i hele verden

EvaPhone gir deg muligheten til å ringe til alle verdenshjørner to ganger daglig, hver telefon kan vare opp til fem minutter og gå til fasttelefoner. Det hele er nettbasert, og man behøver ikke å registrere seg noen steder for å bruke dette tilbudet. Hvis man ønsker å bruke tjenesten utover disse grensene så er det også mulig, de tilbyr priser som ligger langt under de vi er vant til fra før her i Norge.

7. Test: Slingbox Pro

En gjenganger på denne listen, Slingbox Pro er en gadget som jeg kan anbefale alle som reiser mye, og som ønsker muligheten til å se norsk tv og/eller noe fra skjermen hjemme når man er borte.

6. Få mer ut av din iTunes

Ben Harding, Teknonytts nye skribent, har skrevet en flott guide om hvordan man kan bruke iTunes mer effektivt. Legg gjerne igjen en kommentar og ønsk vårt nye medlem i staben velkommen.

5. ScreenToaster – Nettbasert opptak av skjermen din!

ScreenToaster er en tjeneste som er i privat beta, her kan du ta screencast-videoer fra din dataskjerm uten å ha noe programvare installert på datamaskinen. Vi har fortsatt invitasjoner igjen – legg igjen en kommentar så får du også tak i en av de siste.

4. Guide: Hvordan bruke Hulu og andre utenlandske tjenester i Norge

Hulu, Pandora, CBS, og andre amerikanske nettjenester som nekter oss fra Europa å få tilgang er en uting synes vi i Teknonytt, og derfor har vi skrevet en guide om hvordan man kan få tilgang til slike nettsider.

3. Alternativ til Hotspot Shield

Hotspot Shield har lagt til en grense på båndbredden på 5 GB i måneden, når denne grensen er nådd så må man vente til neste måned før man kan se mer innhold på Hulu, CBS, Pandora, også videre – men vi har tre forskjellige løsninger på dette problemet.

2. Verdens største Nokia Snake-spill

Se videoen som viser Nokias mobilspill Snake bli spillt på en boligblokk ved å programmere lysene i leilighetene.

1. Minority Report-operativsystemet finnes – se den fantastiske videoen!

I filmen Minority Report så får vi se et datasystem som kan få en hvilken som helst geek til å svette av beundring, men vi har alle hørt at dette er ikke noe vi får oppleve i virkeligheten med det første – ikke før nå, for et team med forskere og utviklere har utviklet et system og operativsystem som er basert på nettopp denne filmen. Se videoen av det fantastiske systemet i denne artikkelen.

Relaterte artikler

Hva er en kryptolommebok?

Kryptolommebøker har utviklet seg til å bli en uunnværlig...

Kryptovalutaens utvikling: Forståelse av dens fortid

Siden Bitcoin så dagens lys i 2009, har kryptovalutaer...

Luftfukter: en guide til optimal innendørs luftfuktighet

Luftfuktere er blitt en uunnværlig del av mange husholdninger,...

Mobildeksel – den stilige beskytteren

Noe så hverdagslig som et mobildeksel kan fort bli...

Kan du kjøpe sko med krypto?

Kryptovalutaer har gradvis integrert seg i vår hverdag, og...