The Mojave Experiment – Microsoft vil bedre Vistas rykte

Microsoft har lenge lett etter en metode som kan bedre Windows Vista frynsete rykte, og nå mener de at de endelig har funnet løsningen.

I San Francisco, USA, samlet Microsoft sammen en gjeng Vista-skeptikere som til daglig bruker Windows XP, og hadde negative oppfatninger om Windows Vista. Samtlige ble først spurt om deres mening om Vista, og om å gi en karakter fra en til ti – resultatet var nedslående. Etter dette ble de vist et helt nytt operativsystem som hadde fått kallenavnet «Mojave». Mer enn 90 prosent ga en positiv respons etter å ha sett dette splitter nye og fantastiske operativsystemet , i virkeligheten var dette Windows Vista.

Det hele ble filmet med skjult kamera og resultatet finner du på denne siden hvor Microsoft har lagt ut dusinvis av videoer, de fleste av dem viser sjokkerte «forsøkskaniner» som er meget imponert over Vista. Men MS har også lagt ut et par videoer hvor reaksjonen var negativ, selv sier de at de gjerne skulle lagt ut flere negative reaksjoner – men «dessverre» så var det ikke flere slike å ta av.

Her er en liten teaser-video som viser et sammendrag av videoen du kan finne på Microsofts «Mojave Experiment»-side.Poenget med det hele er at Microsoft vil bevise at mye av den negative omtalen Windows Vista har fått er basert på en myte som ikke er sant. Stemningen i Microsoft-leiren har selvsagt økt betydelig etter dette, men en ting bør legges til historien – husk at de som testet Vista ikke måtte installere noe software eller hardware selv, de ble vist hvor hvordan ting virket og det var Microsoft-ansatte som veiledet dem og hadde kontroll på det hele. Det er lite trolig at resultatet hadde vært like godt om testerne hadde fått med seg en intallasjons-DVD hjem, og måtte ha tatt det derfra selv. Men at resultatene også da ville vært akseptabel er nok riktig å si, selv om dette er rene antagelser.

Sjekk ut nettsiden til «The Mojave Experiment» selv og avgjør hva du synes om det hele. Vil Windows Vista noensinne få et skikkelig rykte, eller er det et fortapt operativsystem? Hva er din oppfattelse om Windows Vista? Hvilken slagkraft tror dere en slik kampanje vil ha?

[Via: Mojave Experiment]

Relaterte artikler

Slik finner du det rimeligste mobilabonnementet

I dagens marked er det en overflod av mobilabonnementer...

Hva er en kryptolommebok?

Kryptolommebøker har utviklet seg til å bli en uunnværlig...

Kryptovalutaens utvikling: Forståelse av dens fortid

Siden Bitcoin så dagens lys i 2009, har kryptovalutaer...

Luftfukter: en guide til optimal innendørs luftfuktighet

Luftfuktere er blitt en uunnværlig del av mange husholdninger,...

Mobildeksel – den stilige beskytteren

Noe så hverdagslig som et mobildeksel kan fort bli...