TidyFavorites: Visuell bokmerking [Windows]

Tidy Favorites er en ny bokmerkingstjeneste som satser på det visuelle, og den er faktisk veldig interessant til tross for det faktum at vi er oversvømt av slike tjenester per dags dato. Programmet er kun for Windows-brukere.

Utviklerne bak Tidy Favorites definerer selv tjenesten som en neste-generasjons applikasjon som gjør arbeid med bokmerker sikrere, raskere og lettere. Tidy Favorites er altså en bokmerkingstjeneste, og mange vil nok sammenligne den med Delicious, diigo, Ma.gnolia, og andre sosiale bokmerkingstjenester, men med en stor forskjell – Tidy Favorites er beregnet på private bokmerker, altså bokmerker som du ikke ønsker å dele med resten av verden.

Bildet: Tidy Favorites er en unik måte å organisere sine bokmerker lokalt på datamaskinen.

En av fordelene Web 2.0-applikasjoner har gitt oss i forhold til gammelmåten å gjøre ting på er hvordan man kan organisere store mengder med data på en enkel måte, vi har blant annet blitt vant til å bruke tagging i de mest populære sosiale bokmerkingstjenestene. I Tidy Favorites så finner man fram i mengden av bokmerker på en annen måte, man gjør det ved hjelp av visuelle søk. For hver gang du lagrer et bokmerke med denne tjenesten så vil det bli lagret med et miniatyrbilde av nettsiden du lagrer.

Slik fungerer Tidy Favorites

Selv om Tidy Favorites er en tjeneste som vil bli brukt i nettleseren, så installerer man det som en vanlig applikasjon i Windows, og det vil da legges til noen knapper i nettleseren din som skal brukes til å bokmerke nettsider, og til å bla i/hente bokmerker som allerede er lagret fra før.

For å lagre en nettside så klikker man på knappen i nettleserens verktøylinje som ser ut som et plusstegn, mens man klikker på knappen med en stjerne på for å bruke eller organisere bokmerkene som allerede er lagret.

I «Tiny Favorites Organizer», som vinduet du arbeider med bokerkene i heter, så vil det være forhåndsinstallert en fane som heter «Top Links», denne kan sammenlignes med startvinduet man har i Google Chrome og Opera hvor man får en oversikt over de nettsidene som man har besøkt mest i det siste – en nyttig funksjon.

Uorganiserte bokmerker havner i tjenestens sidestolpe, og disse kan man organisere som man selv ønsker. Det er lagt opp til at man skal lage egne faner med forskjellige kategorier, også drar man bare lenkene/bokmerkene til de forskjellige fanene som man har laget, veldig enkelt og intuitivt.

Bildet: Man kan dra minatyrbildene dit man selv ønsker å organisere dem.

Andre funksjoner

Man kan også klippe ut en ønsket del av en nettside og bruke utklippet som et miniatyrbilde i Tidy Favorites som oppdaterer seg live, dette er en utmerket funksjon hvis man ofte besøker nettsider om og om igjen for å se været, oppdateringer på resultater i fotball, eller andre lignende ting. Hvis man følger et resultat i Tippeligaen så klipper man bare ut den delen hvor resultatet i den kampen står, og dermed så slipper man å gå inn på denne nettsiden gang på gang for å undersøke resultatet. Dette er en funksjon som kan brukes til så mye at det kun er fantasien som setter begrensninger for oss.

Tidy Favorites finnes også som portabelt program, og kan dermed tas med på en minnepinne overalt hvor du behøver tjenesten. Denne tjenesten har helt klart noe nyttig å tilføre en datahverdag, men om den har nok å tilføre til at man skal skrinlegge andre bokmerkingstjenester – det er jeg usikker på.

For det er ikke bare positivt det som er gjort i denne tjenesten – det fungerer bare i Windows, og det er et stort minus i en tid hvor de fleste satser på flere plattformer. Den interne søkefunksjonen er heller ikke helt som den skal, men dette kan skyldes at det er en tidlig utgave av tjenesten ennå.

For å teste Tidy Favorites så besøker du denne nettsiden og laster ned programvaren.

Relaterte artikler

Hva er en kryptolommebok?

Kryptolommebøker har utviklet seg til å bli en uunnværlig...

Kryptovalutaens utvikling: Forståelse av dens fortid

Siden Bitcoin så dagens lys i 2009, har kryptovalutaer...

Luftfukter: en guide til optimal innendørs luftfuktighet

Luftfuktere er blitt en uunnværlig del av mange husholdninger,...

Mobildeksel – den stilige beskytteren

Noe så hverdagslig som et mobildeksel kan fort bli...

Kan du kjøpe sko med krypto?

Kryptovalutaer har gradvis integrert seg i vår hverdag, og...