Ting du kan gjøre med gratis webkamera-programmer

For mange er webkameraet et verktøy som nesten aldri blir brukt, de vet rett og slett ikke hva man skal bruke det til. Men det er også de som faktisk bruker kameraet sitt en god del, uten å gå i dybden av det, men også de kan ha godt av å bli gjort klar over hva mer man kan bruke det til.

Med de rette verktøyene så kan man bruke kameraet sitt til et overvåkningsverktøy, et time-lapse-verktøy (tar bilder saktere enn de i virkeligheten vil bli avspillt, slik at det ser ut som om det går veldig fort), et ansiktsgjennkjennings-verktøy, og mye mer. La oss ta en titt på noen av framgangsmåtene du kan gjøre ditt undervurderte og altfor lite brukte kamera til et av dine favoritt-maskinvarer på. Jeg kommer ikke til å nevne video-chat i denne artikkelen, da dette er noe de fleste vet om fra før – enten det dreier seg om iChat, Msn Messenger eller Skype.

Logg inn i Windows med ditt ansikt

Freeware-programmet LemonScreen legger til ansiktsgjennkjenning til din Windows innloggingsskjerm, noe som lar deg logge inn til din brukerkonto ved å kun sitte ned foran din datamaskin og la webkameraet gjøre sin jobb. Dette er ikke et idiotsikkert program på noen måte, men det er uten tvil et meget morsomt og nyttig program.

Bruk ditt webkamera som en bevegelsessensor

Ok, la oss ta en ting først, det er ikke mange av oss som ville ha brukt et webkamera til å sikre store verdier – både privat og i business-sammenheng, men det er faktisk mulig selv om dette er noe man bør bruke et sikkerhetsselskap til. Men hvor mange har vell ikke en eller annen ting som skjer hjemme hos seg (eller et annet sted), som absolutt ikke burde skje uten din eller andres tillatelse? Uansett grunn så er det greit å kunne sette opp et webkamera for å overvåke en spesiell ting, rett og slett finne ut hvem som stjeler, om noen entrer et forbudt rom – og hvem det er. Det er utallig grunner til noe slikt og de fleste har vell på ett eller annet tidspunkt kunne tenkt seg å bli varslet eller å kunne dokumentere noe slik akkurat når det skjer. Beviset er, vell, vanskelig å snakke seg bort ifra.

Yawcam (Windows) – Dette programmet lar deg ta opptak med engang kameraet merker en bevegelse, det er veldig lett å installere og sette opp. Yawcam laster automatisk opp bildene det tar til en FTP-server eller sender dem til deg på email. Det finnes to andre alternativer som også er ganske gode, selv om Yawcam er det beste akkurat nå, disse alternativene er open-source Dorgem og HomeCamera. Begge disse alternativene har forskjellige egenskaper, men alle tre programmene har egenskaper som binder dem sammen og utfører akkurat det dette avsnittet handler om – nemlig å bruke kameraet som et bevegelsessensor-kamera.

Linux-brukere kan bruke open source-programmet Motion til å utføre de samme oppgavene.

Lag time-lapse videoer

Å lage vidoer som viser en handling, hendelse eller rett og slett et tidsrom i hurtig film kan være utrolig morsomt. Vi ser eksempler på dette ofte i de store tv-kanalene, der de blant annet bruker slike effekter heftig når de filmer trafikk i storbyer og lignende. Er du en Hotell Cæsar-fans så har du garantert sett denne effekten imellom de dype scenene vi finner der (og dermed har allerede avslørt min store svakhet, jeg ser på hotell Cæsar iblant).

Med programmer som  Webcam Timershot (Windows) og Gawker (Mac) så kan du lage fantastiske time-lapse-videoer.

Ta bilder av tyven (Mac)

Hvis du er den heldige eier av en MacBook eller MacBook Pro laptop, så kan du sikre din maskin mest mulig mot tyveri ved å bruke et gratis program som heter iAlertU.

iAlertU er et open source-program som på mange måter minner om en bilalarm, man bruker Apple Remote til å slå alarmen av og på, og hvis noen prøver å stjele din laptop så vil en alarmlyd slå seg på samtidig som skjermen blinker. Men dette hindrer ikke alle å stjele, det kan istedet føre til at vedkommende stikker med Mac’en under armen i høy hastighet. Og det er da iSight-kameraet i MacBook’en din kommer til sin nytte, for man kan nemlig stille inn iAlertU til å sende bilder av den personen (som forhåpentligvis) står foran skjermen når alarmen går til en FTP-server. Dette er selvsagt ikke en idiotsikker framgangsmåte, men det er bedre å ha denne sikkerheten enn å være uten, spesielt for de som bruker sin mac på offentlige steder ganske ofte.

Her er en video som viser hvordan programmet virker:

Bruk din pc som en fotoboks

Mac-bruker har allerede et meget morsomt program som heter Photo Booth ferdig installert når de kjøper sin maskin, men det finnes slike programmer for Windows-brukere også. Programmer som Cameroid og Waves.TV kan gjøre dette for deg.

Hvis du er en Mac-bruker og en stor Flickr-fan så kan du ta en titt på FlickrBooth en plug-in som automatisk laster opp nye Photo Booth-bilder til din Flickr-konto. Det finnes også eksempler på idiotiske tyver som har blitt tatt pga av denne plug-insen.

Mangler du webkamera? Har du mobil?

Hvis du ikke eier et webkamera for øyeblikket så er ikke alt tapt, ihvertfall ikke hvis du er Windows-bruker og en eier av en mobiltelefon med Symbian Series 60 OS. For det finnes et gratis program som heter SmartCam som lar deg bruke telefonen som et webkamera ved å bruke en trådløs blåtann-forbindelse.

[Kilde: LifeHacker]

Relaterte artikler

Strim

Strim er en norsk strømmetjeneste som samler både klassiske...

Allente

Allente har gått hen og blitt en av de...

BookBeat

Denne strømmetjenesten for lydbøker og e-bøker gir deg tilgang...

Slik oppgraderer du sikkerheten på Discord

Det er bare morsommere å konkurrere med vennene dine...

Prøv Viaplay 1 uke gratis

I disse dager er det ingen mangel på strømmetjenester...