TorrentPiracy: Last ned Torrenter anonymt


torrent-privacy.jpg

TorrentFreak skrev for to dager siden at et nytt verktøy som heter TorrentPrivacy kan hjelpe deg med å laste ned torrenter helt anonymt.

Dette verktøyet er laget for å kunne brukes av både torrent-noobs og eksperter. TorrentPrivacy bruker en forhåndsinnstillt versjon av uTorrent 1.7.7, så det skal være veldig enkelt å bruke da ingenting må stilles inn manuelt.

Det første du må gjøre når du bruker programmet er å velge et tilkoblingspunkt, for øyeblikket har så bruker TorrentPrivacy servere i Europa, USA og Canada. Jo nærmere serveren du er, jo bedre hastighet får du på nedlastingen. Når dette er gjort så trykker du bare «connect» og programmet kobler seg til – enkelt og greit. Tilkoblingen gjøres igjennom en SSH-protokoll med 128bit kryptering, noe som hindrer Espen Tøndel og kompani i å registrere hvilken film du skal kose deg med ikveld.

Her er et lite utdrag av intervjuet TorrentFreak gjør med Alex, personen som driver Torrentreactor.net og TorrentPrivacy:

«Prosjektet ble startet for å gjøre det enkelt for BitTorrent-brukere å være anonym, og for å bli kvitt RIAA og MPAA. Vi liker ikke situasjonen hvor to organisasjoner fra USA tror at de kan styre hele verden. The Pirate Bay viste dem at andre land har andre lover og at amerikanske lover ikke fungerer utenfor USA’s landegrenser. Vi vil være en plage for dem, og la andre brukere få laste ned hva de vil uten at å være redd for at lovens lange arm skal banke på døren.»

En ting Alex ikke snakker så høyt om derimot er at dette programmet ikke er gratis, det koster deg den nette sum av 15 kroner i uken, eller 50 kroner i måneden. En anne ting som er verdt å spørre seg om er hvor mye hastighet man er villig til å tape for å sikre seg mot en risiko som er relativ liten – ihvertfall her i Norge. Men kanskje er dette nok til at Espen Tøndel mister det lille av hår han har igjen på hodet.

Les hele saken hos TorrentFreak hvis du ønsker det. Her finner dere programmet.

Er dere villig til å betale 600 kroner i året for å få mindre hastighet og for å fjerne en mikroskopisk mulighet for å bli tatt (men muligheten blir større for hver dag som går selvfølgelig)? Eller synes dere nedlasting av kopibeskyttet materiale er kriminalitet som dere ikke vil blande dere inn i?

Relaterte artikler

Slik finner du det rimeligste mobilabonnementet

I dagens marked er det en overflod av mobilabonnementer...

Hva er en kryptolommebok?

Kryptolommebøker har utviklet seg til å bli en uunnværlig...

Kryptovalutaens utvikling: Forståelse av dens fortid

Siden Bitcoin så dagens lys i 2009, har kryptovalutaer...

Luftfukter: en guide til optimal innendørs luftfuktighet

Luftfuktere er blitt en uunnværlig del av mange husholdninger,...

Mobildeksel – den stilige beskytteren

Noe så hverdagslig som et mobildeksel kan fort bli...