Torrentspy har kastet inn håndkleet

Det er ikke lenge siden TorrentSpy.com var den mest besøkte bittorrent siden, men tidene forandrer seg fort. Ihvertfall hvis MPAA bruker ressurser på å gjøre det vanskelig for deg, noe de har gjort i en to år lang kamp mot TorrentSpy.com , og dette har gjort det altfor dyrt å overleve for den respekterte fildelings-trackeren.

«Vi føler oss nå forpliktet til å beskytte våre brukere, noe en stenging av siden helt klart vil gjøre» skriver Justin Bunnell, grunnleggeren av siden. Siden var på topp i slutten av 2006, men dette endret seg i ett sinnsykt tempo da de i August 2007 ble dømt av en federal dommer i USA til loggføre alle handlinger gjort av sine amerikanske brukere og overlevere dette til MPAA.

Reaksjonen på dette ble naturlig nok at de stengte tilgangen til alle amerikanske brukere av siden, noe som selvsagt førte dem langt ned på listen over «mest besøkte BitTorrent side».

MPAA mente at dette ikke var bra nok og klagde på at TorrentSpy hadde oversett rettens avgjørelese. Kampen i rettsystemet fortsatte, noe som ble dyrt, og det var dette som til slutt førte til at siden nå blir stengt for godt for å beskytte sine brukere.

I en uttalelse fra The Pirate Bay blir dette sagt om stengingen: «I dag må alle store torrent sider leve med dette presset på seg på en eller annen måte. TPB har sin andel av press på seg, men dette er noe vi har ventet oss, og vi har ett retssystem som er mer rettferdig i saker som dette. Framgangsmåten som blir brukt av film og plateindustrien er helt feil og derfor så kan vi ikke la dem vinne. Vi kommer ikke til å la dem vinne. I dag led vi ett tap, ett tap av en torrent side. Men det var mer ett personlig tap for en person som ikke hadde råd til å holde siden gående enn en seier for plate og film-industrien. MPAA har sin kapital og innflytelse, men i det lange løp så må de også gi opp. Og det kommer de til å gjøre. Nå skla jeg til USA for å kjøpe en velfortjent øl til Justin.»

På nåværende tidspunkt er det ikke avgjort om hva som skal skje med TorrentSpy.com domenet, det er tilbudt til andre BitTorrentside eiere, men har ikke blitt solgt. Ennå.

Relaterte artikler

Hva er en kryptolommebok?

Kryptolommebøker har utviklet seg til å bli en uunnværlig...

Kryptovalutaens utvikling: Forståelse av dens fortid

Siden Bitcoin så dagens lys i 2009, har kryptovalutaer...

Luftfukter: en guide til optimal innendørs luftfuktighet

Luftfuktere er blitt en uunnværlig del av mange husholdninger,...

Mobildeksel – den stilige beskytteren

Noe så hverdagslig som et mobildeksel kan fort bli...

Kan du kjøpe sko med krypto?

Kryptovalutaer har gradvis integrert seg i vår hverdag, og...