Trykkfølsom laptop fra Asus: Verken tastatur eller touchpad

Asus viste fram en prototype av en 100 prosent trykkfølsom laptop på Computex i helga. Det er ennå ikke kjent om maskinen vil komme i produksjon, likevel var Asus veldig stolte av modellen som verken har touchpad eller tastatur: Faktisk er dette simulert i en trykkfølsom annenskjerm — som naturlig nok er plassert der du finner disse komponentene til vanlig.

Ettersom dette bare er en prototyp er det lite tilgjengelig informasjon fra Asus’ side. De understreker at det er ment som en øvelse når det gjelder design og utførelse. Konseptet i seg selv er veldig likt OLPCs (One Laptop Per Child) XO-2 — den andre utgaven av prosjektet — som har den samme typen keyboard/skjerm-kombinasjon.

Selv om Asus ikke har planlagt å sende denne ut i produksjon er de allerede i gang med en ny EEE-versjon som skal ha nye trykkfølsomme funksjoner.

Noe som også er spennende ved konseptet var gjennomsiktighetsfølelsen man får. F.eks. hvis man setter inn en CD vil man kunne se denne gjennom selve maskinen, som illustrert ovenfor. Ganske stilig.

(Via SlashGear.com [Foto: SlashGear])

Relaterte artikler

Luftfukter: en guide til optimal innendørs luftfuktighet

Luftfuktere er blitt en uunnværlig del av mange husholdninger,...

Mobildeksel – den stilige beskytteren

Noe så hverdagslig som et mobildeksel kan fort bli...

Kan du kjøpe sko med krypto?

Kryptovalutaer har gradvis integrert seg i vår hverdag, og...

Kunsten å overgi seg i blackjack – Når bør du gi opp hånden din

Blackjack er et av de mest populære kortspillene i...

Oppdag den nyeste teknologien bak VR-briller

Virtual Reality (VR) har lenge vært en kilde til...