TweetDeck: Gjør Twitter enkelt for alle og tilfører ny funksjonalitet

Mens Twitter er gjennom en av de tøffeste tidene siden sin oppstart, så er det fortsatt mange utviklere som opplever suksess med sine Twitter-applikasjoner. Det finnes slike appliakasjoner i bøtter og spann allerede, men hvis vi ser bort ifra litt forskjellig design/layout så tilfører ingen av disse applikasjonene noen ny funksjonalitet, de er stort ganske lik hverandre. TweetDeck har derimot tatt en ny tilnærming ikke bare ved å integrere støtte for søk gjennom Summize, men også ved å legge til grupper og ved å vise mer enn en kolonne av gangen.

Litt om TweetDeck

TweetDeck er et AIR-basert program for Twitter-brukere, i og med at denne applikasjonen er AIR-basert så er den kompatibel med alle de største plattformene. Den store forskjellen mellom TweetDeck og andre Twitter-klienter som Twhirl, Snitter, Twitteriffic, og AlertThingy er at den viser mer enn en kolonne med informasjon på en gang. I TweetDeck kan du ha kolonnener som baserer seg på replies eller svar på godt norsk, flere søk i Summize, i tillegg til grupper som jeg synes er en meget god funksjon. Du kan definere opp til ti forskjellige kolonner på en gang.

Det virker som om utviklerne av TweetDeck er veldig klar over problemene med Twitter, og har derfor lagt inn en funksjon nederst til høyre på klienten som melder fra om statusen til Twitter og deres server. Man får også en indikasjon på når den siste tweeten ble mottatt nederst til venstre i klienten.

Kolonner

Kolonne-displayet kan tilpasses etter brukerens smak, det er kun «All Tweets»-kolonnen som ikke kan tilpasses, denne er bestandig lengst til venstre. Som en naturlig følge av at man har flere kolonner åpen når man bruker denne applikasjonen, så vil TweetDeck ta mye mer plass enn andre Twitter-klienter på ditt skrivebord, men det positive med det er at du får mye mer nyttig informasjon også. Om dette er noe som vil hindre deg i å bruke TweetDeck så er det et personlig valg, men mange vil nok istedet se det positive i at man kan få mye mer informasjon på en gang.

(null)

Grupper

Gruppefunksjonen i TweetDecks er noe av det som er mest nyttig og det som tiltrakk meg mot et skifte av klient fra Twhirl. Denne funksjonen er kanskje enda mer nyttig for personer som følger veldig mange mennesker på Twitter, men fortsatt har lyst til å se hva de nærmeste vennen, familie eller andre personer man vil følge litt nærmere enn andre gjør. For de som følger utrolig mange mennesker (og bots) på Twitter så er det lett å drukne i informasjon, og det er nettopp da en funksjon som grupper er nyttig, men for all del – jeg følger ikke så veldig mange på Twitter, men jeg har fortsatt veldig stor nytte av gruppene.

Når man først har laget en gruppe så kan man forandre på den ved å trykke på navnet.

TweetDeck er en applikasjon som mange kan ha behov for, men det er ikke en nødvendighet for alle. Dette er og blir et personlig valg som man må ta etter hva hver enkelts behov er. Jeg likte det ihvertfall, selv om det fortsatt ikke er noen revolusjon for oss Twitter-brukere.

Du kan laste ned og lese mer om TweetDecks her.

NB!! Dette er en betaversjon ennå, og derfor er det store muligheter for at det blir enda bedre etterhvert, og at noen ting ikke fungerer helt som forventer ennå, men dette er ofte prisen man må betale for å være blant dem som vil prøve nye programvarer og nettsider før andre.

Relaterte artikler

Slik finner du det rimeligste mobilabonnementet

I dagens marked er det en overflod av mobilabonnementer...

Hva er en kryptolommebok?

Kryptolommebøker har utviklet seg til å bli en uunnværlig...

Kryptovalutaens utvikling: Forståelse av dens fortid

Siden Bitcoin så dagens lys i 2009, har kryptovalutaer...

Luftfukter: en guide til optimal innendørs luftfuktighet

Luftfuktere er blitt en uunnværlig del av mange husholdninger,...

Mobildeksel – den stilige beskytteren

Noe så hverdagslig som et mobildeksel kan fort bli...