Twingly bloggsøk — en ganske interessant tjeneste

Min betanøkkel kom via epost i går og jeg har så vidt rukket å prøve ut de forskjellige funksjonene ved Twinglys nye bloggsøk-tjeneste. Kort fortalt fungerer det som en søkemotor for blogger og bloggposter. Så lenge du «pinger» Twingly, skal bloggen din være representert. For tiden er denne tjenesten i lukket beta, og en søknad må sendes til Twingly for å bli godkjent som deltaker. For meg tok dette et par dager. Et søk på f.eks. «cnblogg» viser alle postene produsert av denne siden, grunnet automatisk «ping.»


Mørkt:
Twinglys bloggsøk kommer i et svart, elegant design.

Alle deltakere blir også bedt om å delta i Twinglys «Tech Plan,» hvor betatesterne kan komme med forslag — eller stemme fram andres forslag — til framtidige funksjoner for tjenesten. Den meste populære for øyeblikket er muligheten for profiler til bloggene.

Twingly hevder selv at tjenesten er 99.9 prosent spamfri. Hvordan de får det til forklarer de på denne måten: (oversatt fra engelsk)

«Ved hjelp av kvalitetsblogger kan vi sile ut poster og blogger som er spam. Vi inkluderer kun blogger som har sammenheng med kvalitetsbloggene. Denne metoden gjør det mulig å fjerne hele bransjer med blogger som for det meste bare er spam.»

Benytter du plattformer som for eksempel WordPress kan du automatisk «pinge» Twingly. Dermed slipper du å gå inn å gjøre det selv hver gang du har postet en ny artikkel.

Det hele virker ytterst interessant og har fått mye omtale i media — har svenskene fått det til igjen? Nå er det bare å vente på videre funksjoner og ikke minst på selve tjenesten. Sjekk ut beta.twingly.com for å delta.

Relaterte artikler

Slik finner du det rimeligste mobilabonnementet

I dagens marked er det en overflod av mobilabonnementer...

Hva er en kryptolommebok?

Kryptolommebøker har utviklet seg til å bli en uunnværlig...

Kryptovalutaens utvikling: Forståelse av dens fortid

Siden Bitcoin så dagens lys i 2009, har kryptovalutaer...

Luftfukter: en guide til optimal innendørs luftfuktighet

Luftfuktere er blitt en uunnværlig del av mange husholdninger,...

Mobildeksel – den stilige beskytteren

Noe så hverdagslig som et mobildeksel kan fort bli...