Utenlandske podcaster du bør få med deg!

Jeg vet at mange av mine lesere liker ITavisens podcast Klikk, jeg må selv innrømme at jeg ser på det en gang iblant (det gjør skikkelig vondt i brystet nå). Men en annen ting jeg vet om oss skap-geeks så er det at språk er ingen hindring, og derfor kan det være lurt å føre snuten utenfor landets grenser etter underholdning en gang iblant. Der vil du nemlig finne utrolig mange gode video-podcaster som setter Klikk i et dårlig lys, hvis det er teknologien som står i sentrum så er nok dessverre ikke Klikk det showet som treffer blink oftest, morsomt og sjarmerende er det, men det er også alt.

Derfor har jeg tenkt å ramse opp noen podcastshow som jeg synes treffer blink oftere enn de bommer, de blir ramset opp i tilfeldig rekkefølge:

DiggNation:

Dette er et ukentlig show hvor vertene er Kevin Rose og Alex Albrecht, Kevin er kanskje mest kjent for å være en av to skapere av den kjente siden Digg.com og Internett Podcast-produsenten Revision 3, hvor Digg.com er en av de sidene på nettet med fleste kloner, deriblant Kudos.

Showet går hovedsaklig ut på å diskutere de beste historiene som har dukket opp på Digg i løpet av perioden siden siste episode. Vanligvis så «tester» de også ett merke med øl for hver episode, som de drikker gjennom hele podcasten, dette er noe som ofte får følger da formen blir deretter også, men dette gjør som oftest showet mer fargerikt. Innimellom har de også liveshow rundt omkring i verden, noe som er et klart høydepunkt i showt dems, man vet aldri hva som skjer i disse, sist de var utenlands så var de i Amsterdam og guttene fikk smake på storbyens «kultur».

Guttene har god humor og gode kunnskaper om teknologi og spill, og hver episode er en frelse.

Du finner podcasten her: www.diggnation.com

Du kan også abbonere på podcasten i Miro eller iTunes.

Her er siste episode av DiggNation:

Tekzilla

Når sant skal sies så er mange av mine anbefalte show laget av Revision3, men dette tyder ikke bare på at jeg har manglende kilder, det tyder mest på at Rev3 har laget utrolig mange gode og interessante Podcast-show, spesielt for oss geeks (for alle som ser for seg en geek som en gammeldags nerd med briller, uten damer og ett utseende som bare kan ligne Forest Gump; så feil kan dere ta, geek er i Teknonytt et samleutrykk for teknologi interesserte som kanskje bruker litt mer tid en hva gjennomsnitts-mannen/damen gjør på sin datamaskin og med sine teknologi-leketøy).

Tekzilla er også et show hvor teknologi er i sentrum (bombe?), og dette er et show som virkelig kan gi det de gode tipsene, testene og de skarpeste kommentarene. Showet har en stor episode hver uke, og en liten episode med ett tips hver dag. Showet blir idag ledet av Patrick Norton og Veronica Belmont, hvor Patric hele tiden har vært showets sjel, mens Veronica har siden begynnelsen av April 2008 hatt en mer eller mindre gjesteopptreden i showet (virker som hun er fast nå).

Dette er en podcast jeg absolutt anbefaler dere å se.

Du finne Tekzilla her: , eller du kan abbonere på det i Miro eller iTunes.

Her er siste episode av Tekzilla:

The Totally Rad Show

Nok ett Rev3 show (jeg lover at det kommer show som ikke er Revision3 skapt også, men av praktiske grunner tar jeg dem først), som går ukentlig. Programlederne er Alex Albrecht, Dan Trachtenberg og Jeff Cannata. The Totally Rad Show er et show som tar for seg filmer, videospill, tv-programmer og tegneserie bøker, ett show verdt en geeks tid med andre ord.

Showet bruker å starte med en gjennomgang av filmene de vil anmelde denne uken, etter dette blir showet delt opp i flere tema som video, spill, tegneserier og TV. De bruker også, noen ganger, å ha spalter som feks. «Dan becomes a man» og lignende, med en morsom vri, i det eksemplet jeg nå nevnte så bruker de andre guttene å lære Dan hvordan han kan bli en skikkelig mann(?!).

Uansett showet er godt gjennomført og har et flott innhold, spesielt hvis du er gamer, Alex er en stor World of Warcraft entuitast.

Du kan se podcasten her: , eller du kan abbonere på den i Miro eller iTunes.

Her er siste episode av The Totally Rad Show:

Systm

Dagens siste fra Revision 3, Systm. Dette showets programleder er nok en gang Patrick Norton, mannen med capsen baklengs og et stort ønske om å være kulest i klassen med sine «råe fingerbevegelser med en hip-hop tilnærmelse». Neida showet/podcasten er kult det, men noen ganger synes jeg at Patrick Norton prøver litt for mye å være en av de kule.

Tilbake til det seriøse, hva er Systm? Jo, Systm er et podcast-show som fokuserer på gjør-det-selv prosjekter med en veldig teknologisk tilnærming. Er du en av de som har utallige radiostyrte leketøy, dreibenk og et loddejern på størrelse med en 1,5 liter med Cola så er dette showet garantert noe for deg. Patric viser hvordan man bygger relativt avanserte teknologi-verktøy og utstyr hjemme i folks hobby-lekegrind. Episodene har som oftest en lengde på mellom 10 og 40 minutter, men det blir aldri kjedelig, for enten er guidene hans interessante eller så er arm-fektingen hans enda morsommere, så dette er en podcast du ikke kan gå glipp av.

Du kan se podcasten her: , eller abbonere på den i Miro eller iTunes.

Se siste episode her:GeekBrief TV

Geekbrief TV er teknologi-podcast som forklarer og noen ganger anmelder nye gadgets, websider, og leker. Showets programleder er Luria Petrucci, eller Cali Lewis som hun er kjent som, og hennes mann Neal Campbell er produsent. Showet framstår som en nyhetssending i formatet, og er som oftest veldig kort, da Cali selv mener Geeks ikke tar seg tid til lange podcaster.

Fem måneder etter lanseringen av Geekbrief så annonserte Cali og mannen at de nå kunne forlate sine vanlige (og kjedelige?) jobber til fordel for å drive denne podcasten proffesjonelt, noe som i ettertid har vist seg å være en genistrek. Dette er et meget godt podcast-show som jeg kan anbefale på det varmeste.

Du finner podcasten her: www.geekbrief.tv, eller abbonere på den i Miro eller iTunes – HD – Medium – Small.

Se siste episode (nr. 359) her:Chris Pirillo Show

Hvis du tilhører den store og voksende gruppen av geeks som henger på Youtube, så er det nesten umulig at du ikke har snublet borti en videoene til Chris Pirillo, alias Lockergnome. Chris, som er en ekte nerd født i Iowa, USA, 1973 (35 år), har til tross for sin unge alder allerede en lang kariere som teknologi-show-mann bak seg. Han jobbet i to år som vert for Tech TV’s program «Call for Help», før han og tv-selskapet skilte veier. Han er idag en av de mest kjente og effektive teknologi-bloggerne i verden, og driver sitt eget liveshow, eller lifecasting-show, hvor han sender direkte fra sitt hjemmekontor med hjelp av streame-tjenesten UStream.tv. Uten å gå for mye i detalj om akkurat Ustream og andre populære stream-tjenester så fungerer dette slik at man kan sende video direkte fra sitt eget/sine egne webkamera(er), eller andre kamera som fungerer sammen med datamaskinen. Man kan også chatte med andre seere og med verten selv, og dette er nøkkelfunksjonen synes jeg. Teknonytt har også en livestream, men dette har til nå vært et relativt misslykket prosjekt og hvis det ikke blir etterspurt så vil dette etterhvert enten forsvinne eller ha noen sjeldne men gode liveshow.

I løpet av hans livesendinger, som går 24 timer i døgnet, så gjør han også opptak som han legger ut som podcast igjennom Youtube, iTunes og andre distribuering tjenester for podcaster. Chris er en ekte open-source entuitast, med sterke meninger om blant annet piratkopiering. Men showene hans er gode, og mannen har peiling på det han driver med, det er morsomt å ta del i hans teknologi-liv ved å følge podcasten og livestreamingen hans på en daglig basis. Vanligvis så legger han ut rundt fire – fem videoer daglig, så det er nok å hengte fingrene eller øynene i.

Her finner du Podcasten, Livestreamen og Bloggen hans:

  • => Bloggen hans: www.chris.pirillo.com, inneholder også livestreamen som er embed’et i siden, og videopodcastene som har medfølgende skriftlige blogger.
  • => Live Stream’en hans med chat: www.live.pirillo.com
  • => Blogg plattformen hans: www.lockergnome.com – man kan lage sin egen blogg her, og hvis du skaper trafikk så vil du få litt av reklame-penger-kaken som chris har.
  • iTunes og Youtube – abbonering av podcasten hans.
  • Chris’ siste prosjekt hvor han og mange andre utvikler en open source Social Network-platform som hvem som helst skal kunne legge på sin webside uten problemer, dette virker veldig lovende, kanskje noe for Teknonytt etterhvert?

Jeg synes showet framstår som ett litt for moralsk-korrekt show, da Chris Pirillo bestandig skal ha så overdrevne politisk korrekte meninger, typisk amerikansk dobbelmoral spør du meg, men som sagt så har mannen skikkelig peiling både på teknologi og på å drive show i media, så det er absolutt verdt å ta en titt på, og kanskje bli med i hans community rundt livestreamingen og chatten.

Her kan du se hans livestream (husk at han bor i Seattle og klokken er ikke det samme der):

Her kan du se siste podcast av Chris Pirillo (da jeg skrev dette, han er veldig produktiv så dette vil selvfølgelig forandre seg):

Windows Weekly (audio)

Ja, da er vi igang med Windows vs Mac vs Linux igjen da! Neida det er ikke dette det her handler om, men jeg vil anbefale podcaster som passer hver enkel geek perfekt, og da dukker Windows Weekly tidlig opp i tankene mine.

Windows Weekly er et populært ukentlig audio-podacast show hvor den kjente Leo Laporte og Paul Thurrott er verter. Podcasten er en del av TWiT Network som i likhet med Revision 3 er et stort og proffesjonelt podcast-produskjons selskap. Denne podcasten tar for seg Windows nyheter i tillegg til nyheter om andre platformer. Det er også kommentarer og tester av Microsoft produkter og andre selskapers teknologi-produkter.

I noen episoder så blir det invitert gjester fra enten MS eller andre selskaper, slik at Leo og Paul kan intervjue dem med relevante spørsmål som blant annet seerne kan sende inn.

Showet kan du finne her: http://www.twit.tv/ww, du kan også abbonere på showet med linker på den samme siden.

Pixel Perfect m/Bert Monroy

Ok, skyt meg! Da jeg sa at jeg hadde presentert mitt siste Revision 3 favoritt show isted, ja da løy jeg. For jeg må bare ta med Pixel Perfect som er det perfekte showet for Photoshop entuitaster, og kommende entuitaster.

Bert Monroy som leder podcasteshowet er en digital artist med mastergrad i Photoshop (?!), og han har mer enn ett triks i ermet å lære bort. Han er også en veldig god pedagog, og lærer bort på en veldig lettfattelig måte. Lær deg triksene og tipsene som du trenger for å få bildene dine enda bedre. Guidene hans er for både Photoshop og Illustrator.

Se podcasten her: , eller abboner på episodene i Miro eller iTunes.

Se siste episode her:

MacWorld Podcasten:

Ja vi har med en for våre Mac fanboys også, og få gjør det bedre enn det største internasjonale Mac-magasinet MacWorld.

Her får du tips og guider for det meste innenfor Mac’o’færen.

Du finner podcasten her: http://www.macworld.com/weblogs/mwvodcast.html.

Her er siste episode av MacWorld’s podcast:

[quicktime]https://teknonytt.com/wp-content/uploads/mwvodcast50.mp4[/quicktime]

My Damn Channel: You Suck at Photoshop:

Dette er dagens siste tips om gode podcaster du kan følge, og dette er kanskje også den beste av dem alle.

Først vil jeg si noe om nettstedet du finner denne podcasten på, My Damn Channel, dette er et godt nettsted som tilbyr nettopp podcaster fra fargerike personer. Det finnes et alternativ for alle der, og veldig mye humor (om den er god eller dårlig er opp til hver enkel person å avgjøre), og ett av dem er «You Suck at Photoshop», som er helt ufattelig morsomt og lærerikt.

Donnie Hoyle er sjefskokken i denne morsomme Photoshop-guide-serien, hvor man lærer forskjellige triks og tips mens vi får ta del i denne Donnie’s hverdagsproblemer, som for eksempel skillmisse og andre store severdigheter i denne fiktive personens liv.

Det blir vanskelig for meg å forklare dette, det er best at du tar turen innom siden hans selv for å se etter om dette er noe for deg. Noe jeg tror det kan være.

Du finner My Damn Channel her: , og You Suck at Photoshop her (kanalens navn er Big Fat Brain, og kan være litt forvirrende) Husk å velg riktig show i dropdown menyen også.

2008-05-12_1448

Abboner i iTunes med denne linken.

Her er en av episodene av You Suck at Photoshop:

Det finnes utrolig mange andre podcaster som jeg ikke har fått med her også, kanskje du har noen tips du vil dele med oss andre? Ta en tur innom forumet vårt for å foreslå dine alternativer (vi biter ikke), eller skriv i kommentar-feltet.

Få 2 utgaver av FHM og I Am Legend på DVD for kun kr 149,-!

Relaterte artikler

Slik finner du det rimeligste mobilabonnementet

I dagens marked er det en overflod av mobilabonnementer...

Hva er en kryptolommebok?

Kryptolommebøker har utviklet seg til å bli en uunnværlig...

Kryptovalutaens utvikling: Forståelse av dens fortid

Siden Bitcoin så dagens lys i 2009, har kryptovalutaer...

Luftfukter: en guide til optimal innendørs luftfuktighet

Luftfuktere er blitt en uunnværlig del av mange husholdninger,...

Mobildeksel – den stilige beskytteren

Noe så hverdagslig som et mobildeksel kan fort bli...