Veoh tar over for Stage6 — muliggjør opplastning av DivX

Siden DivX dessverre måtte legge ned Stage6 — antakeligvis den beste i gruppen — ønsker nå Veoh.com å ta over DivX og HD streamingen som Stage6 tidligere sto for. Dette melder DivX på Stage6.coms forside. Personlig syns jeg Veoh.com har for mye reklame, i motsetning til Stage6 som var reklamefri. Det er ikke spesielt behagelig med en annonse midt på skjermen når du ser på en video. Spesielt ikke når de kommer som «pop-up» i selve videoen!

Jeg er ikke alene når jeg sier at jeg savner Stage6.com, å se på filmer og videoer der var en fryd i forhold til for eksempel YouTube og Google Video. Kvaliteten kunne av og til være utrolig bra, og all ære til DivX for innsatsen i dette prosjektet. I tillegg har jeg veldig god forståelse for valget til DivX; å holde en side med tusenvis av videoer — i HD-kvalitet — krever terra- på terrabyte med serverplass. Og jo flere videoer, jo mer plass krevde det. De skyhøye driftskostnadene ble i lengden for mye og dermed måtte DivX nedlegge tjenesten.

Veoh.com, som forøvrig overtar tjenesten, har et stort prosjekt på gang hvis de planlegger å bli like bra som Stage6. Klarer de det har de dog all støtte fra meg og sikkert mange andre Stage6-brukere. På en annen side har Veoh mest sannsynlig ressurser nok til å holde så mange videoer med bra kvalitet på grunn av annonsering.

Kilde: Veoh.com og Stage6.com.

Relaterte artikler

Slik finner du det rimeligste mobilabonnementet

I dagens marked er det en overflod av mobilabonnementer...

Hva er en kryptolommebok?

Kryptolommebøker har utviklet seg til å bli en uunnværlig...

Kryptovalutaens utvikling: Forståelse av dens fortid

Siden Bitcoin så dagens lys i 2009, har kryptovalutaer...

Luftfukter: en guide til optimal innendørs luftfuktighet

Luftfuktere er blitt en uunnværlig del av mange husholdninger,...

Mobildeksel – den stilige beskytteren

Noe så hverdagslig som et mobildeksel kan fort bli...