Boxee: Del og anbefal media til dine venner – vi har invitasjon

Jeg har nå tenkt å fortelle dere, og eventuelt invitere så mange som mulig til en tjeneste som vil imponere de fleste som er glad i media, internett og datamaskiner. Grunnen til at jeg må invitere dere til dette er at tjenesten er i Alpha ennå, men faktisk så fungerer det bedre enn mange betaversjoner jeg har vært borti. Så hva heter tjenesten, og hva gjør den?

[slideshow=2]

Jeg snakker om Boxee som er en ny source media center-applikasjon bygget på åpen kildekode og som fungerer i både Windows, Mac og Linux. Selve applikasjonen er bygd på Xbox Media Center-applikasjonen som vi tidligere har skrevet om og skrytt av, men i Boxee er det lagt til funksjoner som gjør det hele enda mer interessant. I tillegg til at applikasjonen legger til alle dine mediafiler automatisk i sitt bibliotek, så bygger dette på et sosialt nettverk, du kan altså dele og anbefale musikk, video og bilder bilder med dine venner.

Som jeg allerede har skrevet så vil programmet automatisk lete etter mediafiler som allerede ligger på din maskin, men har du dem liggende på andre steder enn de mappene på maskinen din som er beregnet på media så må du forandre litt på innstillingene i Boxee. De fleste av dine mediafiler vil få riktig coverart når de er importert til Boxee, og dermed ser det hele veldig flott ut. Når du bruker dine mediafiler i applikasjonen så vil dette registreres og dine venner kan se din aktivitet, med mindre du ikke ønsker dette da selvfølgelig – du kan også slå det av.

En av de store styrkene til Boxee hvis vi ser bort fra at det bygger på et sosialt nettverk er at man får tilgang til de største internasjonale internettsidene som tilbyr videodeling, internett-tv, musikk-deling, filmtrailere og foto-deling. Man kan også bla igjennom biblioteket deres over RSS-feeder av video og lydinnhold, eller podcaster for å si det på en mer forståelig måte. Her kan man bla igjennom flere forskjellige emner som Science/Tech, comedy, også videre – meget nyttig, og muligheten til å anbefale sine venner det beste man kommer over er prikken over i’en. I kjent StumbleUpon-stil så kan man også gi tommelen opp eller ned for det man ser eller hører på slik at de som følger deg kan ta nytte av dette også. En bonus som jeg synes er viktig å nevne er at Revision3 har en egen kanal i Boxee, meget nyttig for oss teknologi-freaks.

Selve grensesnittet på mediacenteret er i fullskjerm som standard, men man kan også velge å bruke det i vindu-grensesnitt. Musen blir koblet ut som standard, slik at det hovedsaklig er fjernkontroll eller tastatur som er navigeringsverktøyet, for de som bruker Mac kan jeg glede dere å si at det er full støtte for å bruke iRemote.

En annen ting som kan være viktig å vite for Mac-brukere er at Boxee erstatter din datamaskins mediacenter som er Front Row som standard, dermed så fungerer menu-knappen på iRemote som startknapp for Boxee også. Jeg må være helt ærlig ved å si at jeg ikke har testet hvordan dette fungerer i hverken Windows eller Linux, men jeg regner med at dette er minst like pent og nyttig i disse plattformene.

Grensesnittet er veldig enkelt, pent og intuitivt, og man kommer veldig raskt inn i hvordan dette fungerer. At Bozee er kun er i Alpha, det er det faktisk veldig vanskelige å se, jeg har opplevd mange ferdige applikasjoner som fungerer mye dårligere enn dette (blant annet et visst OS ved lansering). Hvis jeg skal sette fingeren på noe så må det være reaksjonstiden fra man bruker fjernkontrollen til noe skjer på skjermen, men dette er ikke så galt at det har noe å si. En annen ting som jeg synes er for dårlig utviklet ennå er at det er vanskelig å finne venner som har den samme interessen som deg slik at man kan følge med på deres anbefalinger. Her er man rett og slett nødt til å gå til webgrensesnittet til communitiet for å klikke på og bla i profiler til man finner noen som har en interessant avspillingshistorie, og som anbefaler ting du liker – men jeg regner med at forandringer på dette står på en framtidig meny.

Det blir vanskelig for meg å forklare alt om Boxee uten at dette blir for langt og kjedelig, så det jeg kan gjøre er å vise dere en introduksjonsvideo fra skaperne selv. Ellers så er det bare å melde sin interesse i kommentarfeltet hvis en invitasjon er ønskelig. Dessverre er det usikkert hvor mange slike invitasjoner jeg har, dette har Boxee glemt å gi beskjed om. Men så lenge det er mulig å invitere dere så skal det ikke stå på meg. Jeg oppfordrer derimot alle som mottar en invitasjon fra meg til å sjekke kommentarfeltet her jevnlig og bidra med invitasjoner til de som spør etter dette, da vil det nok ta tid før vi er helt tomme ihvertfall.

Her er en liten demovideo:

Du kan finne nettsiden til nettverket her.

Relaterte artikler

Hva er en kryptolommebok?

Kryptolommebøker har utviklet seg til å bli en uunnværlig...

Kryptovalutaens utvikling: Forståelse av dens fortid

Siden Bitcoin så dagens lys i 2009, har kryptovalutaer...

Luftfukter: en guide til optimal innendørs luftfuktighet

Luftfuktere er blitt en uunnværlig del av mange husholdninger,...

Mobildeksel – den stilige beskytteren

Noe så hverdagslig som et mobildeksel kan fort bli...

Kan du kjøpe sko med krypto?

Kryptovalutaer har gradvis integrert seg i vår hverdag, og...