Vista Start Menu: En langt bedre startmeny i Windows Vista og XP

Mange opplever startmenyen i Windows Vista og XP som rotete når man begynner å få en del innhold i den, og dette kan man gjøre noe med ved å installere Windows Start Menu. Dette er et gratis-program som gir startmenyen mange nyttige funksjoner, og et mye mer overiktlig grensesnitt.

Programmer skifter ikke plass i menyen

Et problem man støter på i standard-startmenyen til både Vista og XP er at den forandrer seg hele tiden, dette skjer blant annet når nye programmer og funksjoner blir lagt til. På grunn av måten vår hjerne fungerer så er dette veldig forvirrende, og jeg tar nok ikke i når jeg sier at mange av dere sliter med å finne ønskede objekter i startmenyen hurtig nok.

Med Vista Start Menu så bevarer programmene sin plass uansett om du avinstallerer et eller flere av dem, de bevarer også sin plass når du installerer nye programmer.

Se en video hvor dette forklares nærmere her.

Bildet: Slik ser startmenyen ut, men det er viktig å merke seg at dette er på en ubrukt Windows-maskin.

Funksjoner

Ved første øyekast så er ikke dette en startmeny som er helt revolusjonerende med tanke på grensesnittet vi ser, men du verden så nyttig det er. Her er det mange funksjoner man kan ta nytte av, her er noen av dem:

  • Forstørre tekst og ikoner – Enten synet ditt er dårlig, eller om oppløsningen på skjermen veldig lavt eller høyt så kan det være greit å ha
  • Muligheten til å zoome inn og ut på tekst og ikoner når man ønsker det. Dette kan gjøres veldig enkelt ved å trykke «Ctrl» og «+» eller «Ctrl» og «-«.
  • Flytte på og forandre størrelsen på startmenyen – Man kan enkelt forandre størrelsen på selve startmenyen ved å dra musepekeren fra hjørnet på startmenyen og ut, dette gjøres mens man holder inne museknappen på samme måte som ellers forandrer størrelser på vinduer i Windows. Men man kan også flytte hele menyen til en annen del av skjermen når den er åpen, eller rett og slett til en annen skjerm hvis man ønsker det.
  • Faner – Man kan sortere filer og programmer i flere faner når man bruker Vista Start Menu. I gratisversjonen så følger det med tre faner når man starter det for første gang: Alle programmer, Quick Start, og programmer som kjører når Windows starter.
  • Tastatursnarveier – det er tastatursnarveier for det meste i Vista Start Menu, og det beste av alt er at man slipper å huske dem også, for de vises i selve menyen uten å forstyrre.
  • Power Buttons – Restart, Dvale og Slå av. Knappene er lett tilgjengelige istedet for den forferdelige løsningen som finnes i Windows fra før, spesielt Vista. Det er også tastatursnarveier for disse, slik at prosessen for å bruke dem er veldig enkel: Trykk på Windows-tasten for å åpne menyen, og trykk så på tastatursnarveien til den passende funksjonen du ønsker. Ett eksempel er F8 for å slå av maskinen.
  • Søkefunksjon – Man kan søke både på datamaskinen og i Google fra søkefeltet, men det er også mulig å bruke det til å skrive inn kommandoer for kommandolinjen. Dette er en funsksjon som er veldig god å ha.
  • Mye mer.

Lær mer og last ned

Det finnes en pro-versjon av dette programmet også, men det er mer enn nok flotte funksjoner i gratisversjonen. En annen ting jeg ønsker å gjøre oppmerksom på er at dette programmet er kompatibelt med følgende Windows-versjoner: Windows NT, Windows 2000, Windows 2003, Windows XP, Windows Vista.

Hvis du ønsker å se nærmere på hva dette programmet kan tilby så klikker du her for å komme til nettsiden til utviklerne, der kan du lese mer om programmet og funksjonene du får med, men du kan også laste det ned helt gratis derfra.


Relaterte artikler

Slik finner du det rimeligste mobilabonnementet

I dagens marked er det en overflod av mobilabonnementer...

Hva er en kryptolommebok?

Kryptolommebøker har utviklet seg til å bli en uunnværlig...

Kryptovalutaens utvikling: Forståelse av dens fortid

Siden Bitcoin så dagens lys i 2009, har kryptovalutaer...

Luftfukter: en guide til optimal innendørs luftfuktighet

Luftfuktere er blitt en uunnværlig del av mange husholdninger,...

Mobildeksel – den stilige beskytteren

Noe så hverdagslig som et mobildeksel kan fort bli...