Winclone 1.6.3: Ta backup av din Boot camp-installasjon

Selv om mange Mac-brukere har vanskelig for å innrømme det så er man nødt til å bruke Windows en gang i blandt, dessverre er den digitale verdenen fortsatt slik at kun Windows kan kjøre enkelte programmer og utføre enkelte oppgaver. Og for noen av oss så betyr dette at vi booter maskinen inn i vår boot camp-installasjon.

Men et problem jeg og helt sikkert mange andre har støtt på er at det ikke går an å ta backup av Windows-partisjonen med de vanligste Mac-klone-programmene som blant annet SuperDuper og Carbon Copy Cloner. Heldigvis finnes det et gratis alternativ til å fikse denne oppgaven, programvare utviklerselskapet Two Canoes har et program som heter Winclone som utfører dette på en fabelaktig måte. Programmet lar deg lage disk-bilder (disk-image) av boot camp volumet ditt som du senere kan pakke ut til samme partisjon som den lå på eller en annen partisjon.

Når man kjører Winclone 1.6.3 for første gang, så scanner programmet gjennom dine tikoblede (mounted)
volum etter en Boot Camp partisjon. Du velger ditt Windows volum fra en pop-up meny (Winclone fungerer kun med partisjoner formatert i NTFS, FAT32 er ikke støttet). Du velger så videre muligheter for å lage kopien, som feks å spesifisere om du planlegger å flytte Boot Camp-partisjonen til et annet volum, eller om du trenger muligheten til å tilbakeføre kopien/imaget ved å bruke Apple Remote Desktop. Hele prosessen er veldig intuitiv og de fleste med litt eller lite teknisk erfaring burde klare dette selv.

Å tilbakeføre et diskbilde er enda lettere, bytt til Restore-fanen, klikk på select image, naviger til ditt Winclone diskbilde, og velg destinasjon for Boot Camp når det skal være ferdig pakket ut. Klikk så på Restore, og ikke lenge etter så har du en fungerende Boot Camp partisjon som er akkurat lik den som ble sikkerhetskopiert.

Winclone har noen ekstra muligheter også som finner i Tool/verktøy-menyen i menylinja di. Alt i alt så er dette et meget godt program som utfører akkurat det det lover, og dessuten så får du veldig mye for pengene, det er jo tross alt gratis!

Les mer om det og last det ned fra Two Canoes hjemmeside som du finner her.

Relaterte artikler

Slik finner du det rimeligste mobilabonnementet

I dagens marked er det en overflod av mobilabonnementer...

Hva er en kryptolommebok?

Kryptolommebøker har utviklet seg til å bli en uunnværlig...

Kryptovalutaens utvikling: Forståelse av dens fortid

Siden Bitcoin så dagens lys i 2009, har kryptovalutaer...

Luftfukter: en guide til optimal innendørs luftfuktighet

Luftfuktere er blitt en uunnværlig del av mange husholdninger,...

Mobildeksel – den stilige beskytteren

Noe så hverdagslig som et mobildeksel kan fort bli...