Windows 7 kan bli «lett» nok for netbookene

(Foto: Betamagasinet)

Til å begynne med satset netbook-produsentene ene og alene på Linux, og mente det både var en måte å støtte det åpne alternativet, samt å holde prisene nede. De siste tre månedene har likevel Windows XP gjort sitt inntog blant de ultraportale laptopene, mens Vista knapt blir nevnt i denne sammenheng.

EEE-modellene til Asus gjorde det bra på grunn av dens enkle operativsystem, som verken var for avansert eller tilbød for lite. Men om netbookene skulle nå det profesjonelle markedet, måtte de utstyres med et Windows-operativsystem for å sikre kompatibiliteten. Valget endte på XP, fordi det er godt og krever lite ressurser. I hvert fall i forhold til storebroren.

Windows 7 vil støtte netbookene

Neste uke skal Microsoft snakke operativsystem på Professional Developers Conference i Los Angeles, noe som ifølge CNET trolig betyr at de vil ta opp problematikken mellom Vista og lettvekt-PC-er. De vil mest sannsynlig også nevne at Windows 7 vil bli «lett» nok for netbookene.

Første gang Linux konkurrerer godt

Microsoft har som nevnt opplevd tøffere konkurranse enn noen gang tidligere på netbook-markedet. Linux har bitt godt fra seg, og deres mest moderne operativsystem er rett og slett for tungdrevent. Derfor mener mange at Microsoft er nødt til å gjøre Windows 7 netbook-vennlig hvis de ønsker å få et bedre grep over markedet.

HP prøvde — og feilet

Hittil er det bare HP — av de store produsentene — som har valgt Vista som operativsystem på sin «Mini-Note». Det var knyttet stor spenning til denne netbooken, som mange mener feilet brutalt — og det på grunn av Vista.

Relaterte artikler

Slik finner du det rimeligste mobilabonnementet

I dagens marked er det en overflod av mobilabonnementer...

Hva er en kryptolommebok?

Kryptolommebøker har utviklet seg til å bli en uunnværlig...

Kryptovalutaens utvikling: Forståelse av dens fortid

Siden Bitcoin så dagens lys i 2009, har kryptovalutaer...

Luftfukter: en guide til optimal innendørs luftfuktighet

Luftfuktere er blitt en uunnværlig del av mange husholdninger,...

Mobildeksel – den stilige beskytteren

Noe så hverdagslig som et mobildeksel kan fort bli...