ZenBe: Epost 2.0

Epost har penetrert livene våre på en måte som man på 80 og tidlig på 90-tallet aldri ville trodd, det er som tatt fra en dårlig science fiction-film fra dette tidsrommet. Vår hverdag blir mer og mer digital, og epost er starten, fortsettelsen og slutten på nesten alle digitale handlinger vi foretar oss. Vi kan ikke registere oss uten en epost konto noen steder lenger, og da mener jeg ikke bare å registere seg på overflødige sosiale nettverk. Neida, dette gjelder også når du skal opprette nettbank, leie bolig, søke om lån, og diverse andre handlinger som i utgangspunktet ikke har vært digitale handlinger, men har blitt det iløpet av de siste ti årene. Man kan si at det eneste som ikke har utviklet seg like raskt og uoversiktlig som resten av vår digitale verden er bruken av epost og framgangsmåten når du sender, mottar og behandler den.

Men så er det kanskje ikke nødvendig å gjøre noe med det heller? Vanlig post har jo fungert som det gjør i århundrer, ja til og med i årtusener hvis man tenker på postens bruksområder. Og nå har eposten begynt å bli en solid erstater for vanlig post, en stabil erstater. For de fleste som fortsatt er ved sine fulle fem og ikke har passert 80 år har idag en epost konto som er i bruk, ja faktisk så har de fleste flere kontoer som er i daglig bruk. Så hvorfor forandre på noe som allerede virker som det skal?

Svaret er at man ikke trenger å gjøre store forandringer med selve eposten, men måten vi bruker den på kan godt forbedres veldig mye. For du verden for et potensial denne type informasjons sending/bytting har, det gjelder bare å finne den optimale måten å bruke det på som sagt.

Men vanlig epost har sine begrensninger i dagens sosiale nettverk-tider, for som jeg nevnte nå nettopp så har de fleste idag flere epost kontoer som er i daglig bruk, så hvordan skal en kunne holde seg orientert og ha nogenlunde orden i sysakene når man må følge med på så mange plasser for å holde seg oppdatert? Før hadde man bare en postkasse og det var det, det store spørsmålet var bare om det hadde kommet post eller ikke i den.

En annen ting man ofte savner er en tjeneste som integrerer epost, kalender, ting-å-gjøre lister, fildeling, sosiale nettverk, kart og navigering, IM, etc i en applikasjon. «Men vi har jo Google» kan enkelte si til dette, men Google har ikke gjort jobben med å integrere dette sammen perfekt nok ennå, men det er noen som er godt på vei mot det jeg liker å kalle Epost 2.0; ZenBe.com.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=oCgJuQOo5mY[/youtube]

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=tQnO7ln8PZs[/youtube]

ZenBe lar deg gjøre alt dette i en nettside, man kan importere alle sine epost-adresser til denne siden og starte derfra, men at man kan importere flere epost-adresser til en annen epost-adresse og webside er knaptnok verd tittelen nyhet. Så hva er det som gjør ZenBe så spesielt da?

La meg gjøre det enkelt, slik forklarer skaperne av ZenBe selv tjenesten sin:

Zenbe gir brukere en fullt funksjonabel e-posttjeneste, integrert med kalender, oppgaveliste, Facebook, Delcious, og mye mer. En av de mest innovative funksjonene i Zenbe er en funksjon/tjeneste som heter ZenPages, denne lar brukere dele sine personlige opplysninger, for eksempel hendelser, e-post eller filer, blandet med offentlige ting som kart, lysbildeserier, IM og/eller videoer.

I løpet av få sekunder kan brukere opprette et interaktivt nettsted, og samarbeide med hvem de måtte ønske. ZenPages tilbyr et alternativ til sosiale nettverk, media deling, eller og teamsamarbeid, men integrert med e-post, kalendere og oppgaver.

(Fortsetter under bildet)

Zenbe, som idag er en beta-tjeneste med inviteringer, gir ett lite håp om at måten vi bruker e-post på idag kanskje vil bli forandret til det bedre, og dette skjer i en tid hvor alt skal være dynamisk på nettet, såp det er kanskje ikke noen overraskelse at vi får en slik tjeneste som det her. Men vil dette være starten på noe nytt, eller er det kun nok en flopp som kun har stor pågang så lenge man trenger en invitasjon for å få tilgang til tjenesten? Jeg tror at dette vil være med å peke ut retningen på hvordan det vil bli framover, men om Zenbe blir den store tjenesten man vil kunne navnet på om ti år, det er jeg mindre sikker på.

Zenbe kombinerer rett og slett epost-klienten med sosiale tjenester som mikroblogging, blogging, fildelingsverktøy, sosiale nettverk/media, og internt melidingssystem i en og samme nettside. Genialt spør du meg.

Man kan dele filer, bilder og videoer med venner, meldinger kan tagges, deles, søkes og spores, så vell som konverteres til hendelser og oppgaver. Man kan gjøre prosjekterer sammen på en intuitiv og innovativ måte, blant annet ved å dele kart, notater, avtaler og annen informasjon relevant til prosjektet. Alt dette og mere til med en tjeneste, og den tjenesten er Zenbe. Selvfølgelig er det ikke bare dans på roser med denne tjenesten, men et skritt i riktig retning, det er det helt klart.

Som jeg nevnte tidligere i artikkelen så må man ha en invitasjon for å få tilgang til Zenbe, men dette er ikke vanskelig å ordne, ta turen innom her, register deg, og søk opp Zenbe, eller trykk på denne linken, trykk så på ‘request an invite for Zenbe’, og vent på en mail fra noen gavmilde sjeler. Dette tar vanligvis ikke lang tid da det er overflødig med invitasjoner til akkurat denne nettsiden og tjenesten.

Lykke til med «Epost 2.0»!

Linker:

Zenbe:

Mashable Invite: http://invites.mashable.com/

Relaterte artikler

Slik finner du det rimeligste mobilabonnementet

I dagens marked er det en overflod av mobilabonnementer...

Hva er en kryptolommebok?

Kryptolommebøker har utviklet seg til å bli en uunnværlig...

Kryptovalutaens utvikling: Forståelse av dens fortid

Siden Bitcoin så dagens lys i 2009, har kryptovalutaer...

Luftfukter: en guide til optimal innendørs luftfuktighet

Luftfuktere er blitt en uunnværlig del av mange husholdninger,...

Mobildeksel – den stilige beskytteren

Noe så hverdagslig som et mobildeksel kan fort bli...