µTorrent 1.8: Torrentklienten på «hele» 250 KB

utorrent-1-8.jpg

Torrentklienten som allerede har festet grep hos de fleste fildelere verden over, er ute i en ny versjon. Vi har tatt en titt på den 250 KB tunge klienten, og er intet mindre enn imponert.

µTorrent (MicroTorrent) 1.8 var en lenge etterlengtet oppdatering — spesielt for Vista-brukere. Operativsystemet og torrentklienten har nemlig ikke vært særlig gode venner, noe som blant annet ofte har ført til utallige krasj. Den oppdaterte versjonen ser dog ut til å komme bedre over ens med operativsystemet som utvilsomt har slitt siden lanseringen i januar i fjor.

Utviklerne bak den populære klienten for nedlastning av torrent-filer påstår dessuten at versjon 1.8 er den raskeste hittil, og tilbyr helt ny teknologi for å forbedre hastigheten ved bruk av torrentteknologien.

En etterlengtet versjon for Mac er også på dagsorden hos µTorrent-utviklerne. Ifølge TorrentFreak skal en alfaversjon være klar i løpet av kort tid.

Men; noe er å love, en annen ting er å innfri. Vi har testet µTorrent i følgende kriterier, for å evaluere om den virkelig holder det den lover: Hastighet, intuitet, funksjonalitet og utførelse.

Hastighet:
µTorrents hastighet sådan er det vanskelig — om ikke umulig — å si noe på. Vi kan dog bekrefte at µTorrent er minst like rask som andre torrentklienter. Vi testet tre ulike torrentklienter opp mot hverandre, men det er vanskelig å konkludere hvilken som er raskest. Det var likevel ingen tegn på at µTorrent var tregere enn de to andre.

Intuitet:
Det er lite å utsette på µTorrent 1.8s intuitet: De store ikonene i menyen oppe til høyre lar deg gjøre det meste direkte via snarveiene. Det kan likevel til tider være vanskelig å finne fram til de riktige innstillingene. Det er hundrevis av muligheter, og det å finne den rette innstillingen kan være vanskelig.

Funksjonalitet:
µTorrent inneholder de funksjonene man trenger, pluss et par ekstra. Det samme gjelder 1.8; den dekker behovene til Hvermansen — samt litt til. Man kan søke i diverse torrent-trackere rett fra klienten, man kan abonnere på hvilket som helst nettsted via RSS og det er selvsagt mulig å lage en egen .torrent-fil.

Kort sagt: µTorrent dekker det man trenger innen funksjonalitet — pluss litt til.

settings-utorrent.jpg

Utførelse:
Når det gjelder det visuelle ved µTorrent 1.8 er det få forbedringer fra tidligere versjoner. Men det er heller ikke nødvendig. Det µTorrent virkelig scorer høyt på er et enkelt, stilrent design. Fargene grønn og hvit matcher bra, dessuten er ikonene flotte og beskrivende.

Skrivebordsikonet, samt ikonet i statusfeltet har blitt firkantet og lysere. Vi syns utviklerne har gått i feil retning, men det er tross alt bare en bagatell.

Utviklerne av µTorrent har virkelig fått til et godt, stilrent design. Mye informasjon har blitt presset inn i et lite vindu, noe µTorrent 1.8 takler utmerket.

Konklusjon:
Vi kan si det først som sist: µTorrent er en av de beste torrentklientene. At installasjonsfila kun er på 250 KB er nesten utrolig med tanke på alle funksjonene utviklerne har dyttet inn i den lille klienten. Med 1.8 har Vista-problemene blitt fikset, og den er — angivelig — enda raskere. Vi kan ikke annet enn å anbefale µTorrent 1.8 på det sterkeste!

Mer informasjon finner du på utorrent.com. Her kan du forøvrig også laste ned klienten.

Relaterte artikler

Slik finner du det rimeligste mobilabonnementet

I dagens marked er det en overflod av mobilabonnementer...

Hva er en kryptolommebok?

Kryptolommebøker har utviklet seg til å bli en uunnværlig...

Kryptovalutaens utvikling: Forståelse av dens fortid

Siden Bitcoin så dagens lys i 2009, har kryptovalutaer...

Luftfukter: en guide til optimal innendørs luftfuktighet

Luftfuktere er blitt en uunnværlig del av mange husholdninger,...

Mobildeksel – den stilige beskytteren

Noe så hverdagslig som et mobildeksel kan fort bli...