40+ Firefox-tillegg for effektivitet og multi-tasking

Det finnes så utrolig mange Firefox-tillegg som kan lastes ned og brukes at det kan være vanskelig å finne de riktige og mest brukbare. Idag har vi tenkt å hjelpe dere å finne gode tillegg spesielt for å kunne jobbe mer effektivt, og for multi-taskere. Les videre for å se den enorme listen med meget nyttige og flotte tillegg, og jeg tør å påstå at de fleste av dem kjenner dere heller ikke til fra før.

Bildet: Altfor mange baller i luften? Her kommer hjelpen!

Lenker:

Snap Links Med dette tillegget kan man åpne flere lenker i forskjellige faner ved å høyreklikke og dra musepekeren rundt lenkene.

Send Tab URL’s – Send lenkene til dine åpne faner med epost, når du bruker dette så vil ditt standard epostprogram åpne seg med disse lenkene ferdig skrevet.

Paste and Go 2 Dette tillegget er veldig enkelt både når det gjelder hvor avansert det er og hvor lett det er å bruke. Hvis du har en lenke eller søkeord/søkestreng lagret i din utklippstavle, så kan du bare høyreklikke i adressefeltet eller søkefeltet og velge Paste and go. Dermed sparer du deg for ett ekstra klikk eller å må trykke enter for å bruke det du har i utklippstavlen din.

Copy Link Text Dette tillegget er ganske genialt, du kan kopiere en link på mange forskjellige måter, du kan kopiere den som: HTML-link, kun tekst, BBCode, og mye mer.

Copy Context Menu Plugin Det samme som tillegget som er beskrevet over.

URL Link Ett meget enkelt tillegg som er også er meget nyttig. Hvis du kommer over en link som ikke ikke er aktiv, bare teksten uten lenke-effekten for å si det på en annen måte, så kan du bare høyreklikke og velge å åpne lenken i en ny fane eller i et nytt vindu. Også uferdige lenker godtas (uten www og/eller http:// for eksempel).

CoolPreviews Dette tillegget gir deg en forhåndsvisning av innholdet til lenker når du holder musepekeren over, dere har helt sikkert sett det samme i enkelte nettsider og blogger, det er de samme som også tilbyr dette.

Faner:

Tabs Menu – Få en oversikt over åpne faner fra et eget valg i menyen til Firefox, hvis man er en multi-tasker så er det ofte at antallet faner åpne gjør at teksten til hver enkel fane ikke kan leses.

Tab Sidebar – Akkurat det samme som det forrige, men her får du oversikten i sidestolpen istedet.

Tab Effect – Dette tillegget har ingen nyttefunksjon, men jeg tenkte å ta det med som en bonus, det gir deg en meget pen funksjon når du skal skifte mellom fanene – Det hele ser ut som en kube akkurat som i Linux Beryl-funksjonen. Se bildet for å se hva jeg mener.

200808252123.jpg

Tab Catalog – Ved å trykke en tastatursnarvei eller en knapp i Firefox så får du en oversikt over åpne faner ved hjelp av miniatyrbilder. Se bildet under.

200808252123.jpg

Informational Tab – Du får et miniatyrbilde i hver enkel fane, og en framgangsmåler av nettside-loading.

200808252126.jpg

Flag Tab – Noen ganger er det greit å kunne markere de viktigste fanene man har åpen, dette tilegget gjør dett mulig ved å markere dem i fargekoder.

Duplicate Tab – Høyreklikk en fane og velg dupliser hvis du behøver denne funksjonen.

Tab Scope – Man kan se innholdet i nettsidene som er i hver enkel fane kun ved å holde musepekeren over dem. Man kan også gjøre flere innstillinger og oppgaver i disse forhåndsvisningene også.

Vertical Tabs – Med dette tillegget så får du se fanene vertikalt istedet for horisontalt som er standard i Firefox.

Nedlasting:

Download Statusbar – Slipp unna det irriterende popup-vinduet som kommer når du laster ned filer, istedet så vil nedlastingene sees nederst i Firefox-vinduet. Man kan også pause nedlastinger, og gjøre andre viktige innstillinger.

Download in Tab – En annen metode å slippe unna popup-vinduet som kommer når du laster ned filer i Firefox. Med dette tillegget så kan du få en fane til å åpne seg istedet.

Notater, varsel, skjermbilde og orden:

Google Notebook Extension – Dette tillegget som kan lastes ned fra din Notatbok-konto hos Google, så kan du enkelt bruke Google Notebook i Firefox ved hjelp av et enkelt og nyttig grensesnitt.

Google Reader Notifier – Dette er en smart, nyttig og enkel metode å bli oppdatert på direkten når man får nye oppdateringer i Google Reader. Hvis man bruker GR mye så vet man å sette pris på slikt.

Google Calender Quick Add – Enklere metode å oppdatere sin kalender hos Google finnes knapt – her kan man ved hjelp av en enkel tastatursnarvei eller ved å trykke på en knapp oppdatere sin kalender.

Internote – Dette er en av mine favoritter i denne listen. Med Internote så kan du skrive notater for forskjellige nettsider i såkalte PostIt-lapper, når du senere besøker denne nettsiden igjen så vil lappene fortsatt være der.

Evernote – Evernote har vi skrevet om før i Teknonytt, dette er en applikasjon som minner mye om Microsoft OneNote hvor man kan lage notater, ta utklipp, huskelister – mulighetene er mange. Last ned selve programmet og tillegget i siden jeg lenker til.

Auto Copy – Marker tekst og den vil automatisk bli kopiert til din utklippstavle.

Auto Context – Vanligvis må man markere teksten og høyreklikke på den for å få fram kontekstmenyen eller høyreklikksmenyen som vi sier på godt norsk, men med dette tillegget så kan man bare markere ønsket tekst og høyreklikksmenyen vil automatisk åpne seg selv.

Screengrab! – Ta et screenshot/skjermdump av nettsiden du ser i Firefox helt uten å bruke et eksternt program, man kan velge alt ifra å ta skjermdump av hele skjermbildet til å markere ønsket del.

Søking:

Find in tabs – Hvor herlig hadde det ikke vært å få muligheten til å søke etter angitt tekst i alle fanene du har åpen samtidig? Det er akkurat dette du kan gjøre med dette tilllegget, helt genialt!

Google Preview – Dette tillegget er veldig nyttig, det gir deg et miniatyrbilde av hvert søkeresultat i Google og Yahoo Search.

Add to Search Bar – Legg til nye søkemotorer i søkefeltet til Firefox på enklest mulig måte, alt du trenger å gjøre er å høyreklikke i et søkefelt til en hvilken som helst søkemotor og velge «Add to searchbar…» i høyreklikkmenyen.

Select-n-Go – Dette er et tillegg som fortsatt er i en eksperiment-fase, dermed må man registrere seg og logge inn i Firefox’ add-ons-sider, dette er en enkel sak. Det tillegget gjør er å gi deg muligheten til å søke i søkemotorer og steder som youtube uten å måtte åpne den respektive nettsiden deres. Alt man behøver å gjøre er å markere tekst, og holde nede museknappen til det kommer opp et popup-vindu som det søkes etter den markerte teksten i.

Bokmerking:

Jeteye – Dette tillegget har vi skrevet om før i Teknonytt, det gir deg muligheten til å samle informasjon, lenker, bilder, video, også videre i grupper. Det er mulig å erstatte bokmerkene med dette, seriøst. Les mer om det i vår tidligere artikkel om Jeteye.

Dog Ears – Dette er også en av mine favoritter, med Dog Ears kan man lage bokmerker i hver enkelt nettside, det vil si at man kan bokmerke hvor langt man har kommet i en tekst for eksempel, eller bare sette bokmerker der man mener det er noe viktig. Nyttig for studenter og de som jobber med datamaskinen spesielt.

Delicious Toolbar – Delicious er noe de fleste kjenner til, en av verdens største sosiale bokmeringstjenester. Mange bruker denne tjensten som en erstatning for bokmerkene i sin nettleser, eller til å finne nye interessante nettsider. En av de tingene som var stort da Delicious startet opp var at de tilførte tjenesten tagger, eller nøkkelord på norsk. En utmerket tjeneste for alle som har mange bokmerker å holde styr på, og/eller de som ønsker å finne noe nytt på nettet.

Digg Toolbar – Ett perfekt tillegg for alle som bruker Digg – tjensten Kudos så hardt prøver å etterligne. For å lese litt om hva som er så bra med det så kan du lese vår artikkel om vektøyslinjen.

Diverse:

Google Utilities Button – Er du en av de som liker applikasjonene til Google, men hater å ha Google’s verktøylinje i Firefox for å få lettest mulig tilgang til dem? Da er dette et perfekt tillegg for deg, for her får du alle applikasjonene til Google pakket inn i en enkel knapp. Dermed slipper du å bruke uendelig med plass på masse du faktisk ikke bruker.

Fission – Her får du den såkalte framgangslinjen eller progressbaren som for meg høres mer naturlig ut i adresselinjen på samme måte som i Safari. Enkelt og greit tillegg, men det kan vise seg å være både nyttig og pent.

Throbber Button – Nok engang viser jeg en av mine favoritter, for med Throbber Button så kan du enkelt navigere mellom fire valgte nettsider kun ved å trykke på Throbber-knappen (den som viser at Firefox jobber) med forskjellige museknapper og tastatur-kombinasjoner.

Twitterbar – Er du en twitterbruker? Isåfall kan det hende at dette tillegget faller deg i smak, for her kan du rett og slett oppdatere din Twitterkonto ved å skrive meldinger i adressefeltet i Fireofox.

Twtbin – Nok en gave til Twitter-brukere, dette gir deg muligheten til både å oppdatere og lese twitter-beskjeder i sidestolpen til Firefox.

URL Fixer – Er du også litt for rask på tastaturet noen ganger? Hender det seg at du skriver nettadresser litt feil? Da er dette tingen for deg, for hvis du skriver feil i din URL så vil dette tillegget automatisk rette det for deg.

The Unofficial Google Translate Extension – Dette tillegget har fått plass i Teknonytt før, du kan enkelt oversette markert tekst eller hele nettsider ved hjelp av en mus-tastekombinasjon. Alle språk som Google Translate støtter er også støttet her.

Da er vi ferdige med denne listen, og jeg håper dette kan hjelpe dere med å jobbe mer effektivt og mestre multi-tasking mye bedre framover. Kom gjerne med forslag i kommentarfeltet om tillegg som hjelper dere med å jobbe mer effektivt. Denne listen inneholder endel ukjente tillegg, og dette var også meningen. I framtiden vil vi også gå igjennom andre lister over tillegg som er ukjente og som tilhører et spesielt tema.

Relaterte artikler

Slik finner du det rimeligste mobilabonnementet

I dagens marked er det en overflod av mobilabonnementer...

Hva er en kryptolommebok?

Kryptolommebøker har utviklet seg til å bli en uunnværlig...

Kryptovalutaens utvikling: Forståelse av dens fortid

Siden Bitcoin så dagens lys i 2009, har kryptovalutaer...

Luftfukter: en guide til optimal innendørs luftfuktighet

Luftfuktere er blitt en uunnværlig del av mange husholdninger,...

Mobildeksel – den stilige beskytteren

Noe så hverdagslig som et mobildeksel kan fort bli...