5 AppStore-programmer som gjør iPhone verdt å kjøpe

Les mine fem grunner til å kjøpe seg en iPhone, dette er fem applikasjoner fra AppStore som gjør hverdagen min mye enklere. Denne gangen er det ikke tatt med noen spill eller applikasjoner som krever en jailbreaket iPhone.

iPhone er et Apple-produkt som virkelig har gitt lyd fra seg siden lanseringen i 2007, både på godt og vondt. Personlig har jeg vært en fan fra dag en, men jeg har hele tiden latt telefonens kjente begrensninger og prislappen for både kjøp og bruk stå i veien for et innkjøp av den.

Men for to uker siden bestemte jeg meg omsider for å kjøpe telefonen fra Apple, og jeg har ikke angret et sekund. Jeg har derfor tenkt å ramse opp fem programmer som jeg mener er verdt kjøpet av telefonen alene. Jeg kommer ikke til å ramse opp spill eller programmer/plugins for jailbreakede telefoner denne gangen, dette vil komme i en senere liste her i Teknonytt. Jeg synes det er viktig å gjøre oppmerksom på at dette er min personlige mening, og at iPhone selvfølgelig ikke passer for alle.

5. Tweetie – Twitter på telefonen
Tweetie er en meget god Twitter-klient for iPhone

Etter å ha prøvd flere forskjellige Twitter-klienter på min iPhone, og tidligere på min iPod Touch, så har valget mitt til slutt falt på Tweetie. Jeg brukte i lang tid TwitterFon, men Tweetie har mye mer å by på for en som er glad i Twitter-nettverket.

Her er noen av de bedre funksjonene:

  • My Profile – Her kan du se hvem du følger, hvem som følger deg, i tillegg til at du kan ta en titt på din egen profil og noen andre tjenester.
  • Favorites – her finner du Twitter-meldinger som du har merket som favoritter.
  • Nearby – La din iPhone bruke GPSen til å finne meldinger og brukere som befinner seg i ditt «nabolag».
  • Trends – Følg trendene i Twitter, dette er som å få et røntgenbilde av meningsmålinger.
  • Search – Sier seg selv, du kan søke på ord og yttrykk i Twitter.
  • Mye mer….

Programmet finner du i AppStore, og det koster 17 kroner.

4. Skype – Ring gratis eller billig med mobiltelefonen
Endelig! Skype har kommet med en egen klient for iPhone.
Endelig! Skype har kommet med en egen klient for iPhone.

De fleste som har snublet seg inn hit til Teknonytt vet nok alt om hva Skype er, og jeg behøver derfor ikke å forklare hva tjenesten innebærer. Men Skype for mobiltelefoner er med på å gi tjenesten en helt ny dimensjon – man kan ringe til venner og bekjente helt gratis, eller ihvertfall til en meget billig pris – og det mens man er mobil.

Ved å bruke Skype på mobilen så kan man ringe så mye man vil til sine kontakter i Skype helt gratis, dette gjelder så lenge dine kontakter selv har en Skype-konto selvfølgelig. Men hvis du er en av oss som ringer mye til fasttelefoner i Norge eller utlandet, så er det også mulig å kjøpe et abonnement hos Skype som lar deg gjøre dette så mye du orker til en fast pris (rundt 40 kroner i måneden for innenlandstelefoner). Man kan også sette inn et beløp på sin Skype-konto for å ringe til mobil og andre telefoner som ikke er dekt av ditt abonnement.

Skypes applikasjon til iPhone gir deg muligheten til følgende:

  • Ring til dine Skype-kontakter helt gratis.
  • Ring fasttelefoner og mobiltelefoner.
  • Direktebeskjeder (alternativ til MSN Messenger).
  • Se hvem som er online.

Skype for iPhone finner du i AppStore, applikasjonen er gratis.

3. Air Mouse (Pro) – Mus, tastatur og fjernkontroll i ett

airmousepro
Air Mouse Pro gir deg et tastatur, en mus, og en mediafjernkontroll i et og samme program

 

Jeg ser veldig mye på video og web-tv overført fra datamaskinen til tven i stua, og det største problemet jeg møter på er styret med mus og tastatur – det er ikke et umulig problem, men det er et unødvendig et. Mange har anbefalt meg å kjøpe en mediafjernkontroll å kontrollere mediastrømmen min med, men dette er for dyrt for min smak – jeg liker å finne alternative løsninger til en mer spiselig pris.

Og det er nettopp det Air Mouse gjør – gir deg en perfekt fjernkontroll, mus og tastatur i en og samme innpakning, på din iPhone.

Ta en titt på videoen over for å få en god gjennomgang av applikasjonen som vil spare deg for unødvendige løpeturer mellom tastatur, fjernkontroller og mus.

Man må installere en klient på datamaskinen for å bruke Air Mouse, denne finnes for både Mac OS X og Windows og kan lastes ned fra applikasjons hjemmeside.

Applikasjonen kan lastes ned fra AppStore, og koster 35 kroner.

2. Evernote – hold orden i notatene dine
Evernote er et genialt program for de er glad i å ha orden i sysakene

Evernote er en tjeneste som lar deg organisere og synkronisere notater, lister, og lignende mellom datamaskiner og mobiltelefoner. Programmet har flere geniale løsninger som blant annet muligheten til å ta et foto av tekst som programmet senere kjenner igjen, når bildet er synkronisert så kan man søke på teksten i bildet.

Man kan også ta lydopptak, en løsning som er genial når man har det travelt og ønsker å «notere» seg noen viktige ting som skal benyttes senere. Man kan også lese gamel notater som er synkronisert med telefonen.

Applikasjonen har hjulpet meg i mange situasjoner, alt fra handlelister til research før artikler blir skrevet her i Teknonytt. Anbefales på det sterkeste.

Evernote kan lastes ned fra AppStore, og er helt gratis.

1. Air Video – Streaming og konvertering av video
Stream og konverter video fra din datamaskin til din iPhone over det trådløse nettverket.

Hvis mine iPhone-applikasjoner var en dongeribukse, så hadde den vært skikkelig utvasket og slitt – faktisk ville den vært nesten ubrukelig. Heldigvis er det en applikasjon og ikke en bukse vi snakker om her. For Air Video er en applikasjon jeg virkelig har brukt mye den siste uken, og det er ikke uten grunn.

Air Video lar deg streame videoer fra din datamaskin (klient må installeres, Mac og Windows) til din iPhone over ditt lokale nettverk (kun ved hjelp av WiFi). Dermed er det ingen problem å se slutten av filmen på sengen noe mer.

Skulle videoformatet på videoen du ønsker å streame være av et ikke-støttet format, så konverterer applikasjonen videoen for deg – alt kontrolleres fra din iPhone. Man kan selv velge hvilke mapper som skal gjøres tilgjengelig, og man kan også velge å inkludere spillelister fra iTunes.

Air Video kan lastes ned fra AppStore, og koster 17 kroner – en pris det absolutt er verdt.

Hva er dine favoritt-applikasjoner til iPhone eller iPod Touch?

Loading image

Click anywhere to cancel

Image unavailable

 

Loading image

Click anywhere to cancel

Image unavailable

 
Loading image

Click anywhere to cancel

Image unavailable

 


Relaterte artikler

Slik finner du det rimeligste mobilabonnementet

I dagens marked er det en overflod av mobilabonnementer...

Hva er en kryptolommebok?

Kryptolommebøker har utviklet seg til å bli en uunnværlig...

Kryptovalutaens utvikling: Forståelse av dens fortid

Siden Bitcoin så dagens lys i 2009, har kryptovalutaer...

Luftfukter: en guide til optimal innendørs luftfuktighet

Luftfuktere er blitt en uunnværlig del av mange husholdninger,...

Mobildeksel – den stilige beskytteren

Noe så hverdagslig som et mobildeksel kan fort bli...