5 uunnværlige apper for deg som går på videregående

Annonse

Dagene er lange og lærerne har aldri noe veldig interessant å si – annet enn det som står i pensum, selvfølgelig. Men la oss innse det, læreplanen har aldri vært et ord som vekker den store entusiasmen. Det er vanskelig å stå opp tidlig, det er vanskelig å ikke ta en lur når du kommer hjem, og det er vanskelig å finne motivasjonen til å starte på neste oppgave som skal levere, ja i kveld innen 23.59.

Men frykt ikke, for det som kan hjelpe deg underveis er allerede tilgjengelig. Sannsynligvis faktisk i hånden din. Smarttelefonen din er et fantastisk arbeidsverktøy, og hvis du henger litt etter i motivasjon, kan det være fordi du ikke er helt oppdatert på de uunnværlige appene som kan gjøre skolegangen lettere. 

Evernote

Har du også minst 1000 Word-dokumenter som flyter rundt i forskjellige mapper som du heller ikke har kontroll over? Så bør du sjekke ut Evernote – en av de absolutt beste appene for å ta notater. I dag er det mye bedre ordninger for hvordan man kan få hjelp til lekser på videregående, og det finnes mange måter man kan hjelpe seg selv. Evernote er altså en av dem. Appen er smart fordi du kan lage notatbøker, for eksempel en for hvert fag, og i hver notatbok kan du nå lage så mange notater du vil. Evernote er også helt uunnværlig fordi den kommer både som en app for mobilen din og for datamaskinen din, og synkroniseringen er problemfri. Alle notatene dine er online, slik at notatene dine også kan nås fra webappen deres på hvilken som helst datamaskin. Så i tilfelle datamaskinen skulle brenne eller mobilen blir stjålet, kan du fortsatt bestå de kommende eksamenene – heldigvis. 

Scanbot

Siden du begynte på videregående, har du garantert fått forært halve regnskogen i form av  store bunker med dokumenter. Det er viktige papirer, men i stedet for å gjemme på dem til 3. g, kan du bruke Scanbot i stedet som enkelt og greit kan ta et bilde av papiret, slik at du kan lagre det i skyen for alltid og deretter kaste papiret – uten dårlig samvittighet. Scanbot gjør om bildet til det som ser ut som en reell skanning av dokumentet, og så har appen til og med en funksjon som lar deg dele dokumentet til Evernote. 

Duolingo

Hvis du er i gang med å lære et fremmedspråk på skolen, har du sannsynligvis lagt merke til hvor vanskelig det er. Og til tider hvor kjedelig det kan være å lære all den grammatikken. Duolingo er mye morsommere og litt som et spill som kan hjelpe deg med å lære tysk, fransk, spansk, kinesisk eller hva det nå er du skal lære.

Graphing Calculator 

Glemte du kalkulatoren hjemme? Har du ikke hatt råd til å investere i en dyr kalkulator? Da er Graphing Calculator heldigvis et veldig godt alternativ, og det er helt gratis. Du blir kanskje ikke matematikklærerens favorittelev, men vi må alle begynne et sted.

Kahoot!

Det beste som kan skje, er at du kan overbevise læreren din om at Kahoot! er et supergodt læringsverktøy. Kahoot! er et veldig morsomt quizprogram, og du har sannsynligvis allerede prøvd det. Last ned appen på mobilen din, bli kjent med den, og prøv å lure inn en «historie» -quiz i historietimen. Det må også være lov til å ha det litt gøy videregående!

Relaterte artikler

Slik finner du det rimeligste mobilabonnementet

I dagens marked er det en overflod av mobilabonnementer...

Hva er en kryptolommebok?

Kryptolommebøker har utviklet seg til å bli en uunnværlig...

Kryptovalutaens utvikling: Forståelse av dens fortid

Siden Bitcoin så dagens lys i 2009, har kryptovalutaer...

Luftfukter: en guide til optimal innendørs luftfuktighet

Luftfuktere er blitt en uunnværlig del av mange husholdninger,...

Mobildeksel – den stilige beskytteren

Noe så hverdagslig som et mobildeksel kan fort bli...