Sosiale medier erstatter hjemmesiden

Det har i den senere tid blitt populært for bedrifter å fokusere på markedsføring i sosiale medier. Dette er et nyttig virkemiddel som garantert vil gi resultater over tid. En av fordelene med å benytte sosiale medier er at du når ut til kundegruppen der de er. Du kan effektivt tilpasse kampanjer, for slik å se resultatene med en gang.

En hjemmeside krever gjerne at du markedsfører siden for å tiltrekke deg mer trafikk fra potensielle kunder. Dette er en markedsføringsstrategi som ikke er nødvendig ved bruk av sosiale medier. Derimot vil mange bedrifter allikevel sverge til den tradisjonelle hjemmesiden. Først og fremst for å ha en nettside der det kan presenteres informasjon om bedriften.

Lettere å nå ut til målgruppen

Det er ikke alltid like enkelt å finne frem til bedriftens målgruppe. Derfor er det vanlig å benytte seg av undersøkelser og analyser for å være sikker på at målgruppen er riktig. I dette tilfellet er det viktig å ta hensyn til demografi, kjønn, alder og interessefelt. Det er gjerne lettere å markedsføre et nettcasino enn det er å markedsføre en klassisk hjemmeside.

Hjemmesidens statistikk viser hvor mange som har vært innom nettsiden i løpet av dagen. Dette er en god pekepinn på om du tilbyr tjenester som er av interesse. Derimot kan du også ta i bruk slike statistikker i sosiale mediekanaler. Både Facebook og Instagram tilbyr innsyn i statistikker som både viser kjønn og demografi.

Salg av produkter via sosiale medier

Stadig flere bedrifter oppdager effekten av salg via sosiale medier. Både Instagram og Facebook har tilrettelagt for at det kan selges produkter via bedriftssiden. Her kan det legges inn produktbilder og priser for å synliggjøre det som er til salgs. Dette er et nyttig verktøy som ikke koster penger å benytte seg av.

Det er selvsagt også mulig å kombinere salg via sosiale mediekanaler og vanlig nettbutikk på en gang. Det er da viktig å vurdere hvilke betalingsmetoder som passer for den enkelte bedriften. Forsøk å kjøp Bitcoins for å se hvor enkelt det er å benytte kryptovaluta som betalingsmiddel. Stadig flere nettbutikker tilbyr denne løsningen i dag.

Lettvint publiseringsverktøy for bedrifter

Før bedriften kan publisere en egen hjemmeside er det nødvendig å ta i bruk et publiseringsverktøy. Den rimeligste løsningen er selvsagt å benytte en ferdigplan som tilbys hos blant annet WordPress. Derimot tar det som regel tid å bygge opp en nettside selv. Mange bedrifter velger derfor å benytte seg av profesjonelle nettsideutviklere.

Det finnes mange funksjoner som er verdt å sette seg inn i hos både Instagram og Facebook. Ved å benytte disse mediekanalene vil bedriften tilby en konto med informasjon, salg og annen markedsføring på nett. Her er det enkelt å nå ut til potensielle kunder og samarbeidspartnere som er tilgjengelig på nett.

Kombiner sosiale kanaler med nettside

Den beste løsningen er selvsagt å kombinere sosiale mediekanaler med en nettside. På denne måten tiltrekkes alle typer kunder uavhengig av om de har en konto på Instagram eller Facebook. For best mulig markedsføring kan også Twitter og andre sosiale kanaler brukes.

Relaterte artikler

Slik finner du det rimeligste mobilabonnementet

I dagens marked er det en overflod av mobilabonnementer...

Hva er en kryptolommebok?

Kryptolommebøker har utviklet seg til å bli en uunnværlig...

Kryptovalutaens utvikling: Forståelse av dens fortid

Siden Bitcoin så dagens lys i 2009, har kryptovalutaer...

Luftfukter: en guide til optimal innendørs luftfuktighet

Luftfuktere er blitt en uunnværlig del av mange husholdninger,...

Mobildeksel – den stilige beskytteren

Noe så hverdagslig som et mobildeksel kan fort bli...