5min: fem minutters how-to video-guider om det meste

Kjerringråd er et uttrykk som vi ikke hører så mye om noe mer, det har vell fått andre mer moderne synonymer som erstatter seg i det moderne og digitale samfunnet vi lever i idag. Men vi er ikke blitt mindre interesserte i gode råd, tips og guider, og dette har internettet vært med på å gjøre mer tilgjengelig for oss. Vi trenger ikke å rådføre oss med den lokale «Erna» for å få noen gode råd lenger, for på nettet finner vi guider, tips, triks, vidoeguider, blogger etc som kan hjelpe oss når vi sitter fast eller trenger veiledning for å lære noe nytt.

Youtube, og andre lignende sider har lenge tilbudt oss både å bidra med guider og å bruke de som allerede er lagt ut av andre, men det er bestandig ett blodslit å lete fram disse. Heldigvis har det kommet flere gode løsninger på slikt, Teknonytt har tidligere skrevet om andre slike VideoTutorial Communities, WonderHowTo , og ShowMeDo, begge disse er gode nettsteder, men 5min er litt annerledes.

5min tilbyr fem minutters videoguider på veldig mange forskjellige områder, disse kunst, business, fashion, sport, helse, teknologi, mat og mye mer. Og nettopp derfor har dette videocommunitiet veldig stort vingespenn og innhold for de fleste, uansett interesser. Og akkurat dette er en styrke synes jeg, at alle kan finne noe interessant og lærerikt på et sted kan vell ikke være negativt?

Grunntanken til 5min er at alle er eksperter på minst ett felt og har noe å lære bort til andre, derfor bør man også dele dette med hverandre for alles beste.

En av de funksjonene som gjør 5min verdt minst fem minutter av tiden din er Smart Player, dette er selve videoavspilleren som siden bruker, og denne er laget med en ting i tankene: å bygge en bro over gapet mellom tekst og visuell informasjon. I denne videoavspilleren er det mulig for seerne å kjøre filmen i sakte kino eller i bilde-for-bilde modus, man kan også zoome inn og ut, og mye mer.

Smart Player har også gitt skaperen av videoinnhold en mulighet til å lage et storyboard som hjelper seerne å forstå din demonstrasjon mye bedre. Hver videoskaper får også et personlig promoterings-studio som skal være en plass man kan demonstere sine ferdigheter og dele sine hemmeligheter.

Alle kan bidra på 5min, det eneste som trengs er et kamera eller webkamera slik at du kan filme dine guider, siden har også et flott community hvor man kan bli kjent med andre med de samme interessene og finne forbindelser, med andre ord akkurat slik et community skal være.

Håper denne nettsiden faller i smak, enten du vil lære eller lære bort. Det falt meg i smak ihvertfall.

Her finner du 5min Life Videopedia: http://www.5min.com.

Relaterte artikler

Slik finner du det rimeligste mobilabonnementet

I dagens marked er det en overflod av mobilabonnementer...

Hva er en kryptolommebok?

Kryptolommebøker har utviklet seg til å bli en uunnværlig...

Kryptovalutaens utvikling: Forståelse av dens fortid

Siden Bitcoin så dagens lys i 2009, har kryptovalutaer...

Luftfukter: en guide til optimal innendørs luftfuktighet

Luftfuktere er blitt en uunnværlig del av mange husholdninger,...

Mobildeksel – den stilige beskytteren

Noe så hverdagslig som et mobildeksel kan fort bli...