Firefox-tips: Google Talk i sidestolpen

Dette tipset kan vise seg å være veldig nyttig for deg, ihvertfall hvis du bruker Google Talk (GTalk), Twitter eller begge deler. Er du som meg så bruker du mest sannsynlig twitter sammen med en eller annen IM-klient, for mer info om Twitter og IM – ta en titt på Den Store Twitter Guiden. Men mange er avhengige av sin MSN Messenger klient, og har derfor ikke tilgang til en IM-klient som er kompatibel med Google Talk eller Jabber (som kreves for å kjøre Twitter sammen med IM). Og jeg synes ihvertfall at det er kjipt å installere en IM-klient til bare for å bruke Twitter med den, derfor er det veldig greit å ha Gtalk i sidestolpen til Firefox. Selvfølgelig kan det hende at du allerede bruker Gtalk som IM-klient uten at du skal bruke den til Twitter også, og i begge tilfeller så vil du få stor nytte av dette tipset. Tipset er veldig kort og enkelt, følg med:

Legg til et bokmerke med denne adressen: talkgadget.google.com/talkgadget/client , og kryss av «Last dette bokmerket i sidestolpen». Jeg kan foklare dette litt mer detaljert:

Firefox 3:

  1. Oppe i menylinjen trykker du Bokmerker => Organiser Bokmerker
  2. Marker stedet/mappen du vil legge bokmerket i, og trykk på instillinger-symbolet => Nytt Bokmerke. 2008-05-21_1908
  3. Skriv inn ønsket navn på bokmerket, feks ‘Gtalk Sidestolpe’, legg til talkgadget.google.com/talkgadget/client i adressefeltet,  og merk av ‘Last inn dette bokmerket i sidestolpen’
  4. Trykk ‘Legg til

Firefox 2:

  1. Gå til Fil-menyen i menylinjen
  2. Velg Nytt Bokmerke
  3. Skriv inn navnet du ønsker på bokmerket, legg til talkgadget.google.com/talkgadget/client i adressefeltet og kryss av «Last inn dette bokmerket i sidestolpen«
  4. Trykk ‘Legg til

Man kan selvfølgelig bare laste ned Gtalk Sidebar tilegget til Firefox, men det er da ikke noe morsomt? Dessuten så virker det mest sannsynlig ikke i Firefox 3. Uansett så viser denne artikkelen hvordan man velidig lett kan bruke forskjellige nettsteder/nett-applikasjoner i sidestolpen, lykke til!

Har du noen gode Firefox Tips å hjelpe oss med? send dem til [email protected] eller del dem med resten av leserne selv i kommentarfeltet eller forumet.

Relaterte artikler

Hva er en kryptolommebok?

Kryptolommebøker har utviklet seg til å bli en uunnværlig...

Kryptovalutaens utvikling: Forståelse av dens fortid

Siden Bitcoin så dagens lys i 2009, har kryptovalutaer...

Luftfukter: en guide til optimal innendørs luftfuktighet

Luftfuktere er blitt en uunnværlig del av mange husholdninger,...

Mobildeksel – den stilige beskytteren

Noe så hverdagslig som et mobildeksel kan fort bli...

Kan du kjøpe sko med krypto?

Kryptovalutaer har gradvis integrert seg i vår hverdag, og...