Acer Aspire One – nå den mest solgte netbooken

Acer med sin Aspire One har tatt over førsteplassen som den mestselgende netbooken. Lenge var det Asus med sin Eee-modell som lå på topp. Med sine 38,3% av netbookmarkedet leder Acer med 8% mot Asus sine 30,3%.

Les Betamagasinet.nos Acer Aspire One-test, her.

Dette er tall fra tredje kvartal hvor Acer solgte 2,15 millioner netbooks, mens Asus måtte nøye seg med 1,7 millioner. Men ingenting tyder på at Acer kan ta det rolig med det første. Blant annet har MSI, HP og LG netbooks på  markedet, og med tanke på at netbook-markedet går så det suser i disse dager, vil nok konkurransen bare bli hardere.

Acer Aspire lanserte One i slutten av mai, og gikk i direkte konkurranse mot Asus EEE. Den første modellen kom med Linux Linpus, ett SSD-kort på 8GB og  512MB RAM. Dette økte etterhvert til en harddisk på 120GB og med 1GB RAM. Det nye var også at den kom med Windows XP. Den siste versjonen av One har 160GB harddisk, 1GB med RAM, og kommer også med Windows XP.

Prosessoren som sitter inni Acer Aspire One, er en Intel Atom N270. Den er på 1.6GHz, og den het tidligere «Silverthorne», og ble døpt om til «Atom» av Intel når den ble lansert 2 april tidligere i år. Denne prosessoren ble valgt til å drive Aspire One, grunnet lav pris, noe som gjør at prisen på maskinen kan holdes lav. Atom er også strømgjerrig, noe som  viste seg å være en positiv egenskap når man vil bruke den uten strømadapteren, eller gidder rett og slett ikke å dra adapteren ut av sekken.

– Aspire One, en helt ny kommunikasjonsenhet som er laget for å gjøre nettbaserte aktiviteter rask, enkel og kult. Aspire One er et helt nytt produkt som, til tross for sin størrelse, er ikke bare en vanlig bærbar PC: det er en stilig og en helt ny digital enhet utformet til å levere kontinuerlig tilgang til internett uansett hvor du er.

Med One er en enhet som blir med overalt og åpner døren til nye og uutforskede områder av den elektroniske verden. Av denne grunn var det viktig å redusere vekt og dimensjoner.

Dette er fra pressemeldingen Acer sendte ut når Aspire One ble lansert, og idag kan vi se at Aspire One er veldig populær. og er en stor suksess. Flere farger har også kommet på banen etter lansering, og man kan nå velge mellom blå, hvit, brun, og rosa.

Som nevnt, så kommer nå de andre store aktørene på banen med sine netbooks, og konkurransen vil hardne til i 2009. Hva Acer planlegger fremover er usikkert, men det vil ikke være helt feil å tro at Acer vil pumpe ut en ny versjon eller modell neste år.

Relaterte artikler

Slik finner du det rimeligste mobilabonnementet

I dagens marked er det en overflod av mobilabonnementer...

Hva er en kryptolommebok?

Kryptolommebøker har utviklet seg til å bli en uunnværlig...

Kryptovalutaens utvikling: Forståelse av dens fortid

Siden Bitcoin så dagens lys i 2009, har kryptovalutaer...

Luftfukter: en guide til optimal innendørs luftfuktighet

Luftfuktere er blitt en uunnværlig del av mange husholdninger,...

Mobildeksel – den stilige beskytteren

Noe så hverdagslig som et mobildeksel kan fort bli...