Afloat 2: Legg vinduer foran alle andre vinduer [MacOS]

2008-05-03_2349

Jeg har over en lengre periode irritert meg grenseløst over at Quicktime i OS X Leopard (og helt sikkert i andre versjoner av OS X også) ikke lar deg velge å la videoen ligge foran alle andre vinduer, slik at man kan jobbe med andre ting når videoen spilles av. Jeg er en multi-tasker og irriterer meg kanskje mer enn normalt over slike problemer, noe jeg helt sikkert deler med andre geeks, og det er jo ganske idiotisk at denne funksjonen ikke finnes i et program som viser video, det er jo tross alt en funksjon som er standard i iTunes som igjen bygger på Quicktime. Skyt meg hvis jeg tar feil, men jeg kan ikke se at denne funksjonen finnes i den nyeste versjonen av Quicktime, og derfor la jeg ut på en kort reise med internettsurfing og leting etter en løsning.

Og løsningen fant jeg i et lite open source program, noe som passer meg utmerket da jeg elsker alt som er gratis, og open source spesielt. Programmet heter Afloat 2, og har en rekke nyttige funsksjoner du ikke vet at du trenger før du har sett dem.

Afloat 2 kan blant annet legge et eller flere ønskede vinduer foran alle andre , og bli der til du slår av funksjonen igjen. Man kan også gjøre vinduet man lar ligge foran gjennomsiktig, og i tilleg kan man interaktivere igjennom vinduet. En annen ting man kan gjøre er å legge vinduet i alle «spaces skjermer» i Leopard.

Programmet har endel små men nyttige funksjoner, men det viktigste for min del er at man kan legge vinduer, som Quicktime vinduet, foran alle andre vinduer slik at man kan se video og f.eks. blogge samtidig. Er det rart man blir stresset eller?

Last ned Afloat 2 fra deres hjemmeside som du finner på følgende adresse:

Relaterte artikler

Slik finner du det rimeligste mobilabonnementet

I dagens marked er det en overflod av mobilabonnementer...

Hva er en kryptolommebok?

Kryptolommebøker har utviklet seg til å bli en uunnværlig...

Kryptovalutaens utvikling: Forståelse av dens fortid

Siden Bitcoin så dagens lys i 2009, har kryptovalutaer...

Luftfukter: en guide til optimal innendørs luftfuktighet

Luftfuktere er blitt en uunnværlig del av mange husholdninger,...

Mobildeksel – den stilige beskytteren

Noe så hverdagslig som et mobildeksel kan fort bli...