«Age of Conan»-forhåndsbestillinger på topp

FunComs Age of Conan: Hyborian Adventures har vært mulig å forhåndsbestille en stund i de fleste nettbutikker i Europa og i USA. Men selv om distribusjonen av spillet ikke starter før om noen dager, ser det imidlertid ut til at det er stor interesse for det norskutviklede spillet. Dagbladet.no melder nemlig at spillkjeden Gamestop har levert rapporter som viser at samlerutgaven av spillet topper listen over mest solgte PC-spill denne uken. Noe som førte til at FunCom var en av vinnerne på Oslo børs i dag.

Det er dog ikke uten grunn at spillet topper listene allerede før lansering; det er nemlig revolusjonerende på mange måter innen MMORPG-sjangren. Personlig forhåndsbestilte jeg spillet i går, og gleder meg som en unge til den 20. mai. Litt trist er det allikevel at jeg ikke bestilte samlerutgaven, det er jo alltid artig å få med litt ekstra når man kjøper noe. Jeg kan imidlertid kose meg med War Mammoth-«mountet,» som følger med alle forhåndsbestillinger av spillet.

Men hvorfor gleder jeg — og mange andre — seg til Age of Conan. Hva er egentlig spesielt med det? Det er så mye med dette spillet. Så mye revolusjonerende og nytt at det er ikke mulig å få med alt. Jeg håper virkelig det er nok til å løsrive folk flest fra WoW-hysteriet; og det burde det, for maken til spill skal man lete lenge etter. Nå tenker du kanskje, «har redaktøren allerede spilt det en stund?» og til det kan jeg ikke svare annet enn «nei.» For det har jeg ikke. Jeg føler meg likevel rimelig sikker på at dette blir en slager. Ikke tror jeg FunCom tør å skuffe oss heller. Og på en annen side, hva er vel bedre enn et norsk — ja norskprodusert — spill, som ser så bra ut. Ja, for det gjør det. Nærmest utrolig. Vær litt patriotiske nå.

Etter å ha spilt World of Warcraft i så mange dager, at jeg ikke tør å nevne sifferet, håper jeg virkelig FunCom leverer en etterfølger. Jeg løsrev meg fra World of Warcraft i januar, og etter en kort visitt i påsken, hvor det eneste jeg oppnådde var enda mer hat, har jeg virkelig fått nok. Og det er ikke bare meg som søker en erstatning, for så mange timer med moro, som jeg tilbrakte i Azeroth, har jeg aldri hatt. I hvert fall ikke i så store mengder.

Og som Erling Ellingsen selv sa under årets «Gathering» på Hamar, «This year I see World of Warcraft; next year, however, there will be another game on all your monitors. Age of Conan: Hyborian Adventures.» Det håper jeg òg.

Relaterte artikler

Slik finner du det rimeligste mobilabonnementet

I dagens marked er det en overflod av mobilabonnementer...

Hva er en kryptolommebok?

Kryptolommebøker har utviklet seg til å bli en uunnværlig...

Kryptovalutaens utvikling: Forståelse av dens fortid

Siden Bitcoin så dagens lys i 2009, har kryptovalutaer...

Luftfukter: en guide til optimal innendørs luftfuktighet

Luftfuktere er blitt en uunnværlig del av mange husholdninger,...

Mobildeksel – den stilige beskytteren

Noe så hverdagslig som et mobildeksel kan fort bli...