Qik.com – Live Video fra ditt mobilkamera

Er du en som liker deg veldig godt foran eller bak ett kamera? Kanskje streamer du live allerede på Justin.TV eller UStream? Nå har det kommet en nettside hvor du får muligheten til å sende film direkte fra ditt mobilkamera og til din side på nettet. Du kan legge det ut på en blogg du har eller rett og slett på Twitter og Youtube.

Vi har iløpet av det siste året opplevd at flere og flere såkalte Lifestreaming-nettsteder har poppet opp på nettet. Dette er sider hvor alle som eier en datamaskin, en nettilkobling og ett (eller flere) webkamera kan sende direkte fra livet sitt og ut på nett, lifecasters kalles de. Det startet med youtube trendens videoblogging og har utviklet seg til å skje direkte og ikke bare i opptak lenger. På UStream har politikerne i USA brukt siden flittig til å fremme sin valgkamp blant annet. UStream og Justin.TV er de to webstedene som har vært i front fra starten av når det kommer til lifecasting og livestreaming. Mange har sikkert hørt om Justin, grunnleggeren av Justin.TV som var en av de første til å streame livet sitt live på internett 24/7, og i disse reality-tider (eller det var kanskje for 5-10 år siden det?) så ble dette en suksess.

To av brukerne på UStream som har blitt en suksess er Chris Pirillo fra Live.pirillo.com , og Leo Laporte med bl.a. sin Live Stream . Sistnevnte har også diverse tv-show, ett radioshow og mye annet. Man kan kalle disse to mildt sagt datainteresserte karene for konkurrenter i to forskjellige aldersgrupper. Begge to driver en «nerdekanal» hvor seerne kan følge med på sendingene deres samtidig som brukerne inviteres til å chatte med dem via en irc-chatbox under videoen. Dette gjør sendingen veldig interessant da man kan kommunisere med kanalens vert.

Nå har det kommet en tjeneste jeg og helt sikkert mange andre har ventet lenge på, man kan nå streame rett fra mobilkameraet sitt. QIK.com heter denne tjenesten/nettsiden. Den er foreløpig ikke kommet lenger enn i alpha ennå, men dette er veldig interessant. Det kan bli morsomt å se hvordan utviklingen kommer til å bli videre. Man registrerer seg først ved å gi mobilnummeret sitt, QIK.com sender så en link til deg på telefonen din slik at du kan bekrefte registreringen din. Noen minutter senere får du en ny melding med en ny link som går til nedlasting av softwaren du trenger på mobilen. Ikke alle mobiler er kompatible med denne tjenesten, men listen over kompatible telefoner er allerede ganske lang, og ettersom QIK bare er i alpha ennå så er det store muligheter for at listen blir enda lengre. Det fungerer selvsagt best å bruke wifi tilkobling hvis din telefon har det, men det skal også være mulig med 3G eller super3G forbindelse. Jeg har kun testet med wifi , så jeg kan ikke si så mye om kvaliteten du får med en annen type tilkobling annet enn at hastigheten du trenger for å sende ut ikke skal være betydelig stor.
Dermed er alt klart for at din egen live-tv kanal kan streames rett fra ditt mobilkamera, husk bare å redigere profilen din etter dette slik at du får det profilnavnet du ønsker blant annet. Alle dine sendinger blir lagret automatisk slik at man etterhvert bygger opp ett arkiv med gamle opptak og hendelser.

QIK satser stort på å integrere andre sosiale nettsteder som Twitter, Youtube, Justin.TV, Blogger og Pownce (kommer artikkel om Pownce snart), og dette gjør man veldig enkelt når man går inn for å forandre sin profil.

Da er det bare å starte å dele sitt liv andre på nettet også når du ikke sitter foran webkamera ditt. Vi venter forventnigsfulle på norske lifecastere som hiver seg over denne tjenesten. Det skal bli spennende å se hvor bra dette blir når de er kommet ut av Alpha og Beta.

www.qik.com

Relaterte artikler

Slik finner du det rimeligste mobilabonnementet

I dagens marked er det en overflod av mobilabonnementer...

Hva er en kryptolommebok?

Kryptolommebøker har utviklet seg til å bli en uunnværlig...

Kryptovalutaens utvikling: Forståelse av dens fortid

Siden Bitcoin så dagens lys i 2009, har kryptovalutaer...

Luftfukter: en guide til optimal innendørs luftfuktighet

Luftfuktere er blitt en uunnværlig del av mange husholdninger,...

Mobildeksel – den stilige beskytteren

Noe så hverdagslig som et mobildeksel kan fort bli...