AMD kutter 1.100 stillinger; reduserer lederlønninger

Finanskrisa har for alvor nådd IT-bransjen, og mange store amerikanske selskaper må nå ty til drastiske tiltak for å unngå konkurs. AMD – som lenge har vært i uføre – må nå kutte mer enn 1.100 stillinger. Dessuten går lederlønna ned, det melder The Inquirer.

Skylder på finanskrisa

På en pressekonferanse lørdag kunne selskapets talsmann, Michael Silverman, fortelle at «på grunn av den fortsettende globale økonomiske nedturen, har AMD måttet ta en vanskelig beslutning».

«Fra og med februar vil vi igangsette tiltak for å redusere kostnadene, blant annet ved å midlertidig redusere arbeidsstyrken», fortsatte Silverman. Flere av selskapets direktører og ledere vil dessuten redusere lønna si med opptil 20 prosent, i solidaritet med de som må pakke sakene.

9 prosent av den totale arbeidsstyrken

I november meldte AMD at kutt var akutt nødvendige for å fortsette produksjonen. Da var det snakk om rundt 500 arbeidsplasser. Nå har selskapet kommet fram til at cirka 9 prosent — eller over 1.100 — av den totale arbeidsstyrken i alle fall midlertidig må forlate selskapet.

Kan hindre planer

AMDs ambisiøse planer om 45 nm-prosessorer kan bli hindret som følge av de drastiske kuttene det siste året. Selskapet har angivelig kun tre firedeler av arbeidsstyrken de hadde for to år siden.

Relaterte artikler

Hva er en kryptolommebok?

Kryptolommebøker har utviklet seg til å bli en uunnværlig...

Kryptovalutaens utvikling: Forståelse av dens fortid

Siden Bitcoin så dagens lys i 2009, har kryptovalutaer...

Luftfukter: en guide til optimal innendørs luftfuktighet

Luftfuktere er blitt en uunnværlig del av mange husholdninger,...

Mobildeksel – den stilige beskytteren

Noe så hverdagslig som et mobildeksel kan fort bli...

Kan du kjøpe sko med krypto?

Kryptovalutaer har gradvis integrert seg i vår hverdag, og...