Anmeldelse av McAfee Internet Security 2020

McAfee ble grunnlagt allerede i 1987 og er et av de mest kjente navnene innen datasikkerhet. Omdømmet har alltid vært misunnelsesverdig blant de mange konkurrentene i markedet.

For rundt 18 måneder siden ble McAfee offisielt et eget selskap i et skille med tidligere eier Intel – og endringen ser ut til å ha hatt en god effekt på selskapet. Tro det eller ei, på bare et år har programmet kommet seg helt opp til toppen av markedet for antivirus.

Så oppsiktsvekkende er McAfees økning at vi ville bli fristet til å legge den ned til en statistisk glipp, men resultatene ble bekreftet over flere måneder av to uavhengige testlaboratorier, med både AV-Comparatives og AV-Test som rapporterte 100% beskyttelsesgrad mot trusler, både gamle og nye.

Dette er ikke et tilfelle av en altfor streng motor som fanger opp alle typer malware gjennom ren trigger-lykke, heller: med en samlet falsk-positiv rate på 0,4%, overlistet McAfee selv programvarer som F-Secure, Norton og Trend Micro.

Så hva gjør antivirusprogramvare?

Antivirusprogramvare er «politimannen» ved porten til et datasystem. Det beskytter

datamaskin fra innkommende trusler og oppsøker, ødelegger og advarer om mulige trusler mot systemet. Nye virus kommer ut hele tiden.

Det er jobben til antivirusprogramvaren for å følge med på de siste truslene. Dette oppnås ved daglige oppdateringer av antivirusprogrammets databasedefinisjoner, som motvirker de siste truslene for å gi konstant beskyttelse.

Antivirusprogramvare er viktig!

Å ikke ha antivirus på en datamaskin er som å invitere en kriminell inn i hjemmet eller å ha ubudne gjester! De forårsaker da ødeleggelser eller stjeler fra eieren. Dagens internett har

ga mange måter for virusangrep, og det er tusenvis av trusler. For å være trygg fra

disse er det viktig å overvåke datamaskinen og ha den beskyttet til enhver tid. Viktigheten

av Antivirus-programvare kan ikke undervurderes

Funksjoner og ytelse

De gode nyhetene stopper ikke der, da ytelsen også er forbedret. I fjor rangerte AV-Comparatives McAfee Internet Security som «middelmådige» for lansering av apper, og bare «rask» for nettlesing; i den siste testen har disse rangeringene blitt oppgradert til henholdsvis “raskt” og “veldig raskt”.

AV-test bekreftet at McAfee, av alle suitene i den nyeste rapporten, hadde en av de laveste innvirkningene på nettlesingshastigheten, og på tvers av alle tester endte det med en rask ytelsesscore på 92%.

Det er en drastisk snuoperasjon – men når du først har begynt å samhandle med suiten, er det overraskende hvor kjent det hele føles, og det mener jeg ikke nødvendigvis som en kompliment. For det første var McAfee aldri et produkt som ønsket å matche alle funksjoner i rivalene, og det gjør det klart fremdeles ikke.

Du ser forgjeves etter ting som en sikker nettleser, et gjenopprettingsmiljø eller konfigurerbar webkamerabeskyttelse. Det er heller ingen innebygd ransomware-beskyttelse, selv om McAfee for å være rettferdig tilbyr et gratis frittstående anti-ransomware-verktøy.

Likevel er det grunnleggende dekket. Naturligvis får du sanntid og on-demand skanning av skadelig programvare, pluss nettbeskyttelse med McAfee’s WebAdvisor nettleser-plugin, og en tilpasset brannmur. Suiten kan også jevnlig sjekke om Windows og installerte applikasjoner trenger oppdatering, og hvis du spiller et spill i fullskjermmodus, vil programvaren automatisk oppdage det og holde seg utenfor veien.

Det er også en enkel modul for foreldrekontroll, som kan håndheve tidsbegrensninger på nettet og sikker surfing basert på WebAdvisor-sidekategorier.

Tilgjengelig på flere plattformer

McAfee vinner også poeng for støtte over plattformer, ettersom lisensen din lar deg bruke programvaren på Windows, macOS, Android eller iOS. Forutsigbart nok får de tre siste plattformene ikke det fulle funksjonssettet – på iOS får du bare noen for det meste overflødige anti-tyveri og data backup-verktøy – men hvis du bruker et blandet hjemmenettverk, slik mange av oss er, er det fint å ha alt under ett tak.

Det finnes også et programtillegg for passordbehandler på tvers av plattformer som fungerer med de fleste store nettlesere på skrivebordet og mobilen, men hvis du vil at det skal lagre mer enn 15 passord, trenger du å hoste opp 20 £ i året. Det stikker litt i halsen, spesielt siden det er mange ubegrensede gratis systemer der ute.

McAfee Internet Security 2019 anmeldelse: Ulemper

Det er skuffende at grensesnittet ikke har hatt den samme typen ytelsesøkning som malware-motoren. Jeg har mumlet i det siste om hvor unødvendig treg McAfee frontend er, og mens hovedpanelet ser mye renere og mer attraktivt ut enn tidligere utgivelser, føles det like tregt: hver gang du klikker på en lenke eller knapp, er det litt forsinkelse før noe skjer.

Det er tuklete også. Hvis du vil bla gjennom innstillingene, må du klikke deg gjennom å åpne 14 separate vinduer, med innstillingene ytterligere skjult i en serie av kollapsede ruter på hver enkelt. Det fraråder deg virkelig å utforske hva programvaren har å tilby, og noe billigere det utmerkede arbeidet som helt klart har gått i bakenden.

Konklusjon

Likevel, hvis du ikke trenger smarte funksjoner og ikke vil tulle med tilpassede innstillinger, er det ingen som benekter at McAfee har blitt et overraskende attraktivt tilbud. Kirsebæret på toppen er prisen: du kan betale £ 35 for en pakke med tre brukere i selskapets egen butikk, men følg lenken nedenfor, så finner du nøyaktig den samme lisensen som er tilgjengelig for bare £ 10.

McAfee har utviklet antivirusprogramvare siden 1987. Selskapet har gjennomgått mange restruktureringer, men det ser ut til at disse fortsatt pågår. Noen av dem har senket programvarekvaliteten negativt, men siden 2019 er selskapet tilbake i sporet.

Selskapet har gjennomgått flere endringer gjennom årene. Disse endringene har tatt stor uttelling for selskapet og programvaren. Selskapet har fullstendig restrukturert i 2004 ved å selge noen av datterselskapene sine. Intel kjøpte selskapet i 2010, og selskapet ble omstrukturert igjen.

Da kunngjorde selskapet navnendringen til “Intel Security”, og deretter tilbake til McAfee Security. Etter flere interne misforståelser forlot grunnleggeren John McAfee selskapet og opplyste at McAfee-selskapet er en ‘forferdelig forening med den verste programvaren på planeten’, og spredte et dårlig rykte blant brukerne.

Allikevel står McAfee som en av de beste programvarene i dag innenfor antivirus, og de viser seg frem om og om igjen.

Relaterte artikler

Fabel

Denne lydbok-appen er i ferd med å ta Norge...

Nextory

Denne populære strømmetjenesten for e-bøker og lydbøker har tatt...

Hvordan sørge for sikkerhetskopiering av iPhone-filene dine

Med så mye av livet vårt lagret på smarttelefonen,...

Beskytt Steam-kontoen din

Steam-konto er som å ha sin helt egen digitale...

Strim

Strim er en norsk strømmetjeneste som samler både klassiske...