Apple saksøkes over eksploderende iPod Touch

iPod-en til en 15-årig gutt eksploderte i bukselommen og påførte ham andregradsforbrenninger. Nå retter han søksmål mot Apple.

Ifølge Ars Technica (ekstern lenke) eksploderte en 16 GB-iPod i bukselomma til en 15-årig gutt, noe som angivelig påførte ham andregradsforbrenninger. Det ble for tøff kost for mora, som nå saksøker Apple for ulykken.

Skadet: En 15-årig iPod-eier fikk andregradsforbrenninger etter hans iPod Touch - se illustrasjon - ekploderte og satte fyr på undertøyet. (Foto: Apple, Inc.)

I klasserommet kunne gutten høre en lyd fra buksa før han følte en «sterk, brennende smaerte i beinet». Gutten forsto raskt – ifølge rapporten – at iPod-en hans hadde eksplodert, styrtet på toalettet sammen med en kamerat og bevitnet at iPod-en hadde «brent gjennom undertøyet og forårsaket forbrennelser på beinet».

225.000 USD

Som følge av andregradsforbrenningene saksøker moren nå Apple for hele 225.000 amerikanske dollar – eller cirka 1,5 millioner NOK.

Ettersom batteriet i iPod Touch ikke er erstattelig, kan det skape komplikasjoner for Apple. Det er nemlig billige batteri-kopier som ofte er skyld i slike saker, men i dette tilfellet har gutten også det på det rene.

Apple har uttalt at de ikke kommenterer forestående søksmål rettet mot dem.

Relaterte artikler

Den kunstige intelligensens rolle: Hva kan vi vente oss i fremtiden?

Boom! Med ChatGPT ble en milepæl innen kunstig intelligens...

Hvordan endrer teknologien poker

I løpet av det siste tiåret har fremskritt innen...

Disse 5 fordelene med VPN-gaming

De fleste spillere tenker umiddelbart på sikkerhet når det...

Hva er Microsoft 365?

Microsoft har etablert seg til å bli ett av...

Alt du trenger å vite om solceller

Når lys skinner på en fotovoltaisk (PV) celle, kanskje...