Avslører: Apple kjøper opp musikktjenesten Spotify

Den hendige musikktjenesten Spotify er ifølge kilder Teknonytt nettopp har vært i kontakt med blitt oppkjøpt av Apple, Inc. Dette bryter gårsdagens nyhet om et samarbeid mellom Spotify og 7digital.com.

Spotify er ifølge kontakter Teknonytt har vært i kontakt med blitt oppkjøpt av Apple, Inc. iTunes Music Store vil forflyttes til sitt nye hjem - Spotify Music Store - i løpet av sommeren.

Nyheten kommer én dag etter det ble kjent at Spotify inngår en avtale med musikkbutikken 7digital.com. Ingen vet om Spotify vil fortsette samarbeidet med sistnevnte nettbutikk, eller satse 100 prosent på et samarbeid med Apple.

— iTunes Music Store skal legges ned fullstendig og inkluderes i Spotify, ble Teknonytt fortalt onsdag formiddag.

— Spotify Music Store (nye iTunes Music Store red. anm.) blir en helt ny del av den populære musikktjenesten, som ved enkle grep lar deg laste ned musikken du hører på, fortsatte kilden.

iTunes Music Store vil mest sannsynlig være i drift fram til juni, og vil gradvis forflyttes over til Spotify. Verken Apple, Inc. eller Spotify Ltd har kommet med en uttalelse på dette, men kildene vi har vært i kontakt med skal være svært pålitelige. De ønsker å forbli anonyme av ulike årsaker.

— Mistenkelig

Flere internt i Bitnett-redaksjonen mener det er svært mistenkelig at Apple velger å kjøpe opp Spotify.

— Det er svært mistenkelig at Apple, som gjør big business med iTunes Music Store, velger å kjøpe opp en såpass ny tjeneste som Spotify, uttalte flere internt i redaksjonen onsdag ettermiddag.

— Ingen kommentar

Vi kontaktet Spotify-kontoret i Stockholm tidligere i dag, men talspersoner visste lite om det nylige oppkjøpet. Etter et spørsmål om Spotify ville fortsette samarbeidet med 7digital.com ble vi besvart kort og kontant:

— Ingen kommentar. Dette vet ikke ingenting om.

Vi har ikke fått noe informasjon utover dette. Har du essensiell informasjon om dette kontakt oss på e-post ([email protected]).

(Oppdatering 01/04/2009, kl. 21.00): Dette var selvfølgelig en aprilspøk fra vår side. Håper dere fant den underholdende!

Relaterte artikler

Slik finner du det rimeligste mobilabonnementet

I dagens marked er det en overflod av mobilabonnementer...

Hva er en kryptolommebok?

Kryptolommebøker har utviklet seg til å bli en uunnværlig...

Kryptovalutaens utvikling: Forståelse av dens fortid

Siden Bitcoin så dagens lys i 2009, har kryptovalutaer...

Luftfukter: en guide til optimal innendørs luftfuktighet

Luftfuktere er blitt en uunnværlig del av mange husholdninger,...

Mobildeksel – den stilige beskytteren

Noe så hverdagslig som et mobildeksel kan fort bli...