Bespin – nettbasert tekst-editor fra Mozilla

Mozilla har som oftest stor suksess med sine produkter, og med deres nye prosjekt «Mozilla Bespin», en tekst-editor, så har de nok et fantastisk verktøy å tilby oss brukere.

bespin

Best å kode i

Menneskene bak Firefox (les: Mozilla) avslørte i dag et nytt prosjekt kalt Bespin, dette er en utvidbar, nettbasert tekst-editor. Og med tekst-editor så mener en som man skriver programmeringskoder i, og ikke en vanlig teksbehandler. Men det kan tenkes at det kommer utvidelser til Bespin som gjør den til en god tekstbehandler også.

For i likhet med andre verktøy fra Mozilla, så kan Bespin få nye funksjoner med hjelp av utvidelser som kan lastes ned og brukes. Men per idag så fungerer Bespin best som en tekst-editor for utviklere og eventuelt webdesignere som programmerer med diverse programmeringsspråk.

Enkelt grensesnitt

[nggallery id=17]

Selve tekst-editoren i seg selv er veldig enkel, og dermed enkel å bruke også – man har kun noen få funksjoner å nyttegjøre seg av som standard: Syntax highlightning, undo/redo, forhåndsvisning i nettleseren, importere/eksportere prosjekter, store filstørrelser, også videre.

Dette er en tekst-editor med store muligheter, og det skal bli morsomt å følge dens utvikling og de nye utvidelsene som vil bli utviklet i tiden som kommer. For å få en skikkelig gjennomgang og demo av tjenesten, så tar dere bare en titt på videoen under.

Prøv selv

For å teste Mozilla Bespin selv, så følger du denne lenken og registrerer deg der. Kom gjerne med dine synspunkter om Mozilla Bespin i vårt kommentarfelt, eller i vårt forum.

Relaterte artikler

Slik finner du det rimeligste mobilabonnementet

I dagens marked er det en overflod av mobilabonnementer...

Hva er en kryptolommebok?

Kryptolommebøker har utviklet seg til å bli en uunnværlig...

Kryptovalutaens utvikling: Forståelse av dens fortid

Siden Bitcoin så dagens lys i 2009, har kryptovalutaer...

Luftfukter: en guide til optimal innendørs luftfuktighet

Luftfuktere er blitt en uunnværlig del av mange husholdninger,...

Mobildeksel – den stilige beskytteren

Noe så hverdagslig som et mobildeksel kan fort bli...