Digg-klone for terminal-kommandoer

En ny sær Digg-klone, men veldig nyttig Digg-klone har blitt lansert – her sender man inn og stemmer på kommandoer som skal brukes i Unix/Linux-Terminalen.

Å lære hvordan man bruker kommandolinjen i Linux, Unix og Mac OS X er ikke så dumt, og nå er det kommet en ny sosial tjeneste som kan hjelpe deg igang med å lære hvordan man bruker terminalen. Tjenesten heter Command-line Fu, og er i realiteten en digg-klone (kudos) hvor man stemmer på teminal-kommandoer istedet for nyheter og artikler.

Linux, Unix og litt Mac OS X

Command-line Fu er i utgangspunktet en ressurs for Linux og Unix-brukere, men mange av kommandoene virker også i terminalen til OS X. Hvis man først registrerer en konto i tjenesten, eller logger inn med en OpenID-konto, så kan hvem som helst kan sende inn en kommando og beskrive den slik at andre Command-line Fu-brukere kan stemme den opp og ned. De fleste som bruker tjenester som Glugg og Kudos vet veldig godt hvordan dette fungerer.

command-line-fu

Bildet: Command-line Fu’s design skriker Terminal.

Vi kan avsløre en kommando som også fungerer i Mac OS X som et eksempel på hva man kan finne i Command-line Fu. Kommandoen lar deg endre status i Twitter, husk å skift ut «Bruker:Passord» med din Twitter-bruker og ditt passord, og «Melding» med din nye status i Twitter.

curl -u Bruker:Passord -d status=»Melding»

Følg Command-line Fu

Command-line Fu er en flott tjenste for både ferske og erfarne terminal-brukere, og fortjener helt klart å bli bokmerket av de som er nysgjerrig på kommandolinjen i sitt operativsystem. Det er også mulig å følge tjenesten, og alle de nye kommandoene som blir sendt inn ved å abonnere på deres RSS-strøm, eller ved å følge dem på Twitter.

Command-line Fu finner du på følgende webadresse:

[Kilde: DownloadSquad]

Relaterte artikler

Hva er en kryptolommebok?

Kryptolommebøker har utviklet seg til å bli en uunnværlig...

Kryptovalutaens utvikling: Forståelse av dens fortid

Siden Bitcoin så dagens lys i 2009, har kryptovalutaer...

Luftfukter: en guide til optimal innendørs luftfuktighet

Luftfuktere er blitt en uunnværlig del av mange husholdninger,...

Mobildeksel – den stilige beskytteren

Noe så hverdagslig som et mobildeksel kan fort bli...

Kan du kjøpe sko med krypto?

Kryptovalutaer har gradvis integrert seg i vår hverdag, og...