Beste MacBooks i 2020

En MacBook er den beste partneren for deg som foretrekker operativsystemet macOS i stedet for Windows, spesielt hvis du er vant til Apple-produkter. Det er også enklere å integrere andre produkter til hele systemet – som iMessages, eller funksjoner som iCloud. Det finnes også forskjeller mellom MacBooks, og på denne siden vil vi introdusere de beste MacBooks for 2020 slik at det blir enklere for deg å finne en bærbar datamaskin som passer best for deg. Til slutt vil vi også introdusere de kriteriene vi har basert anbefalingene på. 

Først og fremst får du de tre beste MacBooks for 2020, da det er best å vurdere de nyeste bærbare datamaskinene fra Apple. Grunnen til dette er at du får mest mulig ut av pengene med å investere i MacBooks rett etter at de er introdusert.

13-tommers MacBook Pro 2019

Aller mest vil vi nok anbefale en 13-tommers MacBook Pro 2019 med Thunderbolt 3-porter. Den har en flerkjerneprosessor og raskere integrert grafikk, som gjør at den vil arbeide raskt og effektivt nok til å utføre arbeidsoppgaver på datamaskinen. Man kan bruke den til alt fra nettlesing til foto- og videoredigering. Skjermen har også høy oppløsning, og leverer virkelig god grafikk. Denne MacBook Pro er derfor perfekt til å jobbe med grafikk – foto- og videoredigering går som en drøm – eller man kan selvsagt bruke den også til spill. Batterilevetiden er riktig god, og du kan jobbe en hel dag uten lading – noe som er kjempebra!

Det som trekker ned noen poeng er at tastaturet ikke er helt optimalt – sommerfugltastatur er det Apple kaller det. Designmessig skulle det gi et flottere utseende og en grunnere tastetrykk (på rett under en millimeter), men det har ført til noen problemer. Tastene kan enten falle av, eller at til og med de minste støvpartiklene kan gjøre at tastene ikke vil fungere. Dette er noe Apple har tatt seriøst, og de nyeste versjonene av MacBook Pro bør ikke ha disse problemene. 13-tommers MacBook Pro har også bare to «Thunderbolt 3»-porter, som kanskje krever at du skal investere i flere USB-C tilkoblinger eller andre kabler.

Utover dette er en 13-tommers MacBook Pro en solid bærbar som ikke veier så mye, og er den innen bransjen som «setter standarden» for fenomenal kundestøtte.

https://www.apple.com/no/macbook-pro-13/

MacBook Air 2019

Hvis du ikke har budsjettet til å kjøpe en 13-tommers MacBook Pro, vil vi anbefale en MacBook Air 2019 som du kan få noe billigere enn MacBook Pro og har litt bedre batterilevetid. Sammenlignet med MacBook Pro er de to datamaskinene ganske like på mange fronter – skjermen, tastaturet, berøringsflaten, portene, minnet og lagringen. Det som er nok den største forskjellen er prossessoren, hvor MacBook Air har tregere integrert trafikk og en dobbelprosessor til forskjell fra MacBook Pro med sin flerprosessor. Hvis det er viktig for deg å ha god grafikk og en god prosessor til å jobbe med foto- og videoredigering eller programmering, er en MacBook Air nok ikke det beste valget for deg.

En liten fysisk detalj er at MacBook Air har fysiske knapper der hvor MacBook Pro har en berøringslinje, så hvis du ønsker å ha berøringsbaserte funksjoner vil MacBook Pro være bedre. MacBook Air har fremdeles en «Touch ID».

https://www.apple.com/no/macbook-air/

16-tommers MacBook Pro

Denne 16-tommers MacBook Pro koster dobbelt så mye som 13-tommers-versjonen, og er den oppgraderte versjonen av den. Det vil si at du får mye mer ytelse og funksjoner på denne 16-tommers-versjonen enn en 13-tommers MacBook Pro. Denne bærbare maskinen vil derfor være perfekt for deg som jobber med store filer som bilder og videoer, og ønsker å koble til skjermer med 4K eller 5K oppløsning. Hastigheten vil vi nok si er den samme, men hvis du konfigurerer denne 16-tommers versjonen til en sekskjernet Intel Core-prosessor, vil du oppleve en 30 % økning i hastighet kontra 13-tommers-versjonen. 

Du skal derfor ta høyde for hva du egentlig trenger fordi man ikke kan oppgradere Apples datamaskiner senere. Alt av minne, lagring og prosessorer er innebygd.

Det du skal tenke over i dette tilfellet er hva du egentlig trenger og hvor stort budsjett du har. MacBook Air er den billigste av dem og vi vil nok kalle den “budsjett”-versjonen av alle tre. Trenger du mer ytelse og krefter, vil vi anbefale 16-tommers MacBook Pro, som vi kaller for “den oppgraderte”-versjonen. Vil du satse på den beste for pris og ytelse, vil vi anbefale 13-tommers MacBook Pro som er “den anbefalte”-versjonen av alle tre.

https://www.apple.com/no/macbook-pro-16/

Kriterier for valg av anbefalinger 

Følgende kriterier ble brukt til å bestemme hvilke MacBooks som er å anbefale, ut fra de bærbare maskinene som Apple har i flere konfigurasjoner. Nedenfor kan du lese litt mer om de ulike kriteriene:

Ytelse. Denne komponenten er viktig når det kommer til å finne ut av hvilken datamaskin som er best for deg og den ytelsen du trenger i forhold til din datamaskinbruk. Derfor skal du sjekke Intel Core-prosessorer, hvor to prosessorkjerner er godt nok for helt grunnleggende surfing og lett fotoredigering. En fire- eller sekskjernet prosessor bør man overveie hvis man jobber med større oppgaver som foto- og videoredigering eller programmering. 

Ved ytelse skal man også overveie hvor mye RAM man har behov for. Alle MacBooks har 8 GB RAM, som er godt nok til helt vanlige oppgaver, men hvis man jobber desidert med større filer eller store apper, da anbefaler vi å oppgradere til 16 GB eller 32 GB. 

Batterilevetid. Batterilevetid er jo viktig for personer som jobber en del med sin datamaskin og er avhengig av hvor lenge den klarer å utføre oppgavene uten en tilgjengelig lader. I gjennomsnitt er det rundt 8 timer man kan bruke en Apple-bærbarmaskin, og noen av Pro-modellene har opptil 12 timer batterikapasitet.

Størrelse og vekt. 13-tommers modellene er selvfølgelig de lettelse av alle modellene, og tilbyr den beste synergien mellom størrelse, vekt og ytelse. De fleste av modellene fra Apple er ganske tynne og lette. 

Pris. Apple sine Mac-maskiner er dyre, men du kan også nøye deg med billigere versjoner og heller utnytte lagring i skyen eller ekstern lagring fremfor å oppgradere SSD-en til større versjoner – som gjerne kan bli noe dyrt.

Tastatur, berøringsplate og “Touch ID”. Siden 2015 har de fleste versjonene av MacBooks et «sommerfugltastatur», som vi nå vet kan få problemer. Men, Apple har kontinuerlig prøvd å oppgradere og fikse tastaturet, og designet på fjerdegenerasjonstastaturet er mer motstandsdyktig mot støv. Er du fremdeles skeptisk til dette tastaturet, tilbyr 16-tommers MacBook Pro den gamle versjonen av tastaturet som ikke har de samme problemene. Alle MacBooks har nå også en Touch ID-fingeravtrykssensor, men det er forskjeller på noen MacBooks ift. fysiske knapper eller berøringsflater.

Skjerm. Alle Apples skjermer er skarpe og fargenøyaktige på grunn av deres Retina-skjermer. Det er også mange MacBook Pro-modeller som også inkluderer skjermer med støtte for enda større fargespekter. Disse er perfekt for dem som arbeider med bilder, grafikk og video.

Porter. Alle datamaskiner fra Apple har Thunderbolt 3-porter, og et viktig krav som vi har hatt er at en MacBook har som et minimum to porter for at det skal være enkelt å koble flere enheter til datamaskinen. 

Husk antivirus til Mac-en din med MacKeeper

Relaterte artikler

Slik finner du det rimeligste mobilabonnementet

I dagens marked er det en overflod av mobilabonnementer...

Hva er en kryptolommebok?

Kryptolommebøker har utviklet seg til å bli en uunnværlig...

Kryptovalutaens utvikling: Forståelse av dens fortid

Siden Bitcoin så dagens lys i 2009, har kryptovalutaer...

Luftfukter: en guide til optimal innendørs luftfuktighet

Luftfuktere er blitt en uunnværlig del av mange husholdninger,...

Mobildeksel – den stilige beskytteren

Noe så hverdagslig som et mobildeksel kan fort bli...