Bildene dine beholder vi, nei vent – glem det!

Sjokkerte brukere raste mot Facebooks nye retningslinjer for lagring og distribuering av data, og det gikk ikke lenge før Facebook-styret valgte å revertere de nye retningslinjene.

De nye reglene betød nemlig at brukerne ikke kunne fjerne personlig informasjon opplastet på Facebook, selv ikke ved å slette brukerkontoen.

Brukerne raste mot endringene, og motstandsbevegelser ble dannet innad på communityet – blant annet gjennom grupper – som etter hvert fikk Mark Zuckerberg og resten av Facebook-styret til å ombestemme seg. For denne gang i alle fall.

Må løse problemstillinger

I et blogginnlegg poengterer Zuckerberg at reverteringen kun er midlertidig, slik at Facebook-teamet kan løse utfordringer brukerne har gjort dem oppmerksomme på.

Tidligere har Facebook forsvart de nye retningslinjene ved at «innhold på andres brukerkontoer nå ikke blir fjernet ved sletting av venners kontoer».

Interesseorganisasjonen EPIC, Electronic Privacy Information Center, truet for øvrig med søksmål basert på de nye endringen som likevel ikke trådde i kraft.

Relaterte artikler

Hva er en kryptolommebok?

Kryptolommebøker har utviklet seg til å bli en uunnværlig...

Kryptovalutaens utvikling: Forståelse av dens fortid

Siden Bitcoin så dagens lys i 2009, har kryptovalutaer...

Luftfukter: en guide til optimal innendørs luftfuktighet

Luftfuktere er blitt en uunnværlig del av mange husholdninger,...

Mobildeksel – den stilige beskytteren

Noe så hverdagslig som et mobildeksel kan fort bli...

Kan du kjøpe sko med krypto?

Kryptovalutaer har gradvis integrert seg i vår hverdag, og...