Bildene dine beholder vi, nei vent – glem det!

Sjokkerte brukere raste mot Facebooks nye retningslinjer for lagring og distribuering av data, og det gikk ikke lenge før Facebook-styret valgte å revertere de nye retningslinjene.

De nye reglene betød nemlig at brukerne ikke kunne fjerne personlig informasjon opplastet på Facebook, selv ikke ved å slette brukerkontoen.

Brukerne raste mot endringene, og motstandsbevegelser ble dannet innad på communityet – blant annet gjennom grupper – som etter hvert fikk Mark Zuckerberg og resten av Facebook-styret til å ombestemme seg. For denne gang i alle fall.

Må løse problemstillinger

I et blogginnlegg poengterer Zuckerberg at reverteringen kun er midlertidig, slik at Facebook-teamet kan løse utfordringer brukerne har gjort dem oppmerksomme på.

Tidligere har Facebook forsvart de nye retningslinjene ved at «innhold på andres brukerkontoer nå ikke blir fjernet ved sletting av venners kontoer».

Interesseorganisasjonen EPIC, Electronic Privacy Information Center, truet for øvrig med søksmål basert på de nye endringen som likevel ikke trådde i kraft.

Relaterte artikler

Hvordan endrer teknologien poker

I løpet av det siste tiåret har fremskritt innen...

Disse 5 fordelene med VPN-gaming

De fleste spillere tenker umiddelbart på sikkerhet når det...

Hva er Microsoft 365?

Microsoft har etablert seg til å bli ett av...

Alt du trenger å vite om solceller

Når lys skinner på en fotovoltaisk (PV) celle, kanskje...

Hva er dataspill?

De aller fleste av oss har et forhold til...