Blogging slik det var ment – enklere blir det ikke

I dag tenkte jeg å tipse om en bloggtjeneste som er for alle som fortsatt ønsker å ha en blogg som er enkel og grei å bruke, og hvor man kan oppdatere sitt ego ved å fortelle om seg selv og legge ut noen bilder med samme objekt som du ser hver dag i speilet. For å ikke utelukke alle så er denne bloggplattformen for absolutt alle som ønsker å oppdatere med små mini-innlegg og enkle poster.


lite.jpg

Posterous heter denne nye bloggplattformen, og den er en lek å bruke. Du trenger faktisk ikke å registrere deg for å bruke den engang. Alt du behøver å gjøre for å opprette en personlig blogg, og senere oppdatere den er å sende en epost som inneholder det du tenker å publisere. Du kan i tillegg til å skrive tekst i eposten også legge til vedlegg som bilder, MP3-filer, video og andre filer som vil vise seg i bloggen din. Det hele er nesten litt skremmende enkelt. Det er selvfølgelig mulig å opprette en profil til sin konto senere, noe som også er anbefalt for å gjøre den litt mer personlig, og for å angi et passord du kan bruke. Dette gjør det hele sikrere også.

Dette er et meget godt alternativ både for videobloggere og muligens for de som ønsker å ha en enkel podcastblogg (både lyd og video). Da jeg sendte en video til bloggen min, så gjorde jeg det så enkelt som dette (brukte Mac OS X Leopard):

  1. Tok et kort video-opptak i Photo Booth (glemte selvfølgelig å bruke mikrofon).
  2. Åpnet Mail og åpnet en ny epost.
  3. Dro opptaket fra Photo Booth til eposten og sendte den til [email protected].

To minutter etterpå er videoen postet og og all tekst og evt bilder eller andre filer er akkurat som de var i Mail når jeg sendte det. Som sagt så er dette farlig enkelt.Posterous - The place to post everything. Just email us. Dead simple blog by email..jpg

En ting som gjør denne tjenesten veldig fleksibel er at de fleste mobiltelefoner idag har muligheten til å sende epost. Dermed kan man oppdatere bloggen sin fra hvor som helst i verden, eller Norge for den del – så lenge man har dekning på mobilen. Det er flere bloggtjenester som lar deg oppdatere bloggen med mobiltelefonen på samme måte, men fordi Posterous er basert på epost-blogging i utgangspunktet så er dette en mye bedre brukeropplevelse enn jeg har opplevd før. Fra mobilen kan man sende tekst, bilder og video – eller alt på en gang for å oppdatere sin blogg med innhold som skjer der og da. Ganske genialt dette.

posterous.png

Når man oppdaterer sin profil så får man også muligheten til å opprette et underdomene fra Posterous.com – feks Teknonytt.posterous.com som jeg brukte i dette tilfellet. Ta gjerne turen innom for å se hvordan det ser ut der, jeg brukte denne kontoen til å teste Posterous – men jeg kommer nok til å fortsette å poste litt der. Så bra var dette faktisk. Man kan også knytte sitt eget domene opp mot sin Posterous-konto, noe som skal være en smertefri opplevelse i følge nettsiden selv. Akkurat dette tar jeg med en klype salt da det er ganske subjektivt å påstå noe slikt, det kommer an på hvor vant man er til slikt fra før, eller hva?

Det eneste minuset jeg kan se akkurat nå med denne tjensten er at det hele kan blir for enkelt for noen, design og grensesnitt kan bli for barnslig. Men så er kanskje ikke dette en bloggplattform for de som skal ta bloggingen og sitt ego så alvorlig heller.

Test gjerne ut tjensten selv, du finner den på følgende adresse: http://posterous.com

Besøk gjerne min blogg der også, spesielt for å se hvordan det fungerer: http://teknonytt.posterous.com


Relaterte artikler

Slik finner du det rimeligste mobilabonnementet

I dagens marked er det en overflod av mobilabonnementer...

Hva er en kryptolommebok?

Kryptolommebøker har utviklet seg til å bli en uunnværlig...

Kryptovalutaens utvikling: Forståelse av dens fortid

Siden Bitcoin så dagens lys i 2009, har kryptovalutaer...

Luftfukter: en guide til optimal innendørs luftfuktighet

Luftfuktere er blitt en uunnværlig del av mange husholdninger,...

Mobildeksel – den stilige beskytteren

Noe så hverdagslig som et mobildeksel kan fort bli...