Blu-ray skuffet i årBlu-ray har blitt regnet som en «must have» innen teknologi, men så langt har det ikke slått ann like godt som først ønsket.

Denne julen, forventer masseprodusentene av disse super høy kvalitets DVD spillerene store ting – dette skyldes av den globale pengekrisen. Blu-ray kvaliteten er en bedre DVD, designet til å virke på de ny-generasjonenes HD TV-ene. Kvaliteten er sagt til å være opptil 5 ganger bedre enn det av en vanlig DVD disc.

For dyrt for fleste

Men selvom mange folk kjøper store flatskjermer, er de fleste enda ikke interessert i å erstatte DVD spilleren med noe som er mye dyrere. I Storbritannia koster Blu-ray spillere rundt 2000 nok – dette er selv etter store prisreduksjoner. Det er heller ikke så fristende å betale 150 kr for en DVD (I Storbritannia ligger vanlige DVD’er på 50-100 kr)

Sony holder håpet oppe

Sony produserer også Blu-ray spillere og håper fortsatt på at det selger godt de neste årene. Industrien regner med at det vil bli solgt 3 ganger mer spillere til neste år. Sony har satset på teknologien en god stund og har bygget marked platformen rundt Playstation 3, som har Blu-ray spilleren. Det viser seg å være et lurt steg framover, ettersom 2 millioner Playstation 3 har blitt solgt i Storbritannia alene.

Blu-ray er uten tvil bedre enn standard DVD, men er enda litt for dyrt for de fleste. Til neste år får vi håpe at prisen har gått ned til en rimeligere pengesum.

Relaterte artikler

Slik finner du det rimeligste mobilabonnementet

I dagens marked er det en overflod av mobilabonnementer...

Hva er en kryptolommebok?

Kryptolommebøker har utviklet seg til å bli en uunnværlig...

Kryptovalutaens utvikling: Forståelse av dens fortid

Siden Bitcoin så dagens lys i 2009, har kryptovalutaer...

Luftfukter: en guide til optimal innendørs luftfuktighet

Luftfuktere er blitt en uunnværlig del av mange husholdninger,...

Mobildeksel – den stilige beskytteren

Noe så hverdagslig som et mobildeksel kan fort bli...