Cali Lewis viser deg en klipp-og-lim-funksjon for iPhone

Siden iPhone ble lansert den 9. Januar 2007 så er det tre ting de har fått mye kritikk for: Manglende 3G og GPS-støtte, og manglende «copy and paste»-funksjon. De to første manglene kom med iPhone 3G, men Apple sa at Copy and Paste ikke er prioritert. Dette har et open source-community med navnet OpenClip begynt å gjøre noe med.

Vi har allerede sett en fullt funksjonabel klipp og lim-funksjon i en iPhone-applikasjon som heter MagicPad, og det utvikleren av denne applikasjonen og en College-student som sammen har funnet ut hvordan de skal implementere denne funksjonen uten å bryte iPhone’s SDK-avtale.

Apple har nemlig en SDK-avtale for utviklere på iPhone-plattformen som sier at alle applikasjoner som kjører i bakgrunnen og plugins som får flere applikasjoner til å fungere sammen forbys. Dette fordi at de ikke skal stjele for mye iPhone-ressurser.

OpenClip er et rammeverk som kan implementeres i iPhone-applikasjoner uten å bryte denne SDK-avtalen med Apple, og alle utviklere som implementerer dette rammeverket kan benytte seg av en klipp og lim-funksjon som ser meget enkel og effektiv ut. Nøkkelen for at dette skal spre seg er selvfølgelig at flest mulig applikasjoner adopterer dette rammeverket som også er helt gratis å benytte seg av.

For å se hvordan det virker så kan du ta en titt på denne GeekBrief-videoen med Kali Lewis, hun benytter seg av tre applikasjoner som fortsatt ikke har blitt lansert, men de skal visstnok snart bli det:

[Via: GeekBrief.tv]

Relaterte artikler

Slik finner du det rimeligste mobilabonnementet

I dagens marked er det en overflod av mobilabonnementer...

Hva er en kryptolommebok?

Kryptolommebøker har utviklet seg til å bli en uunnværlig...

Kryptovalutaens utvikling: Forståelse av dens fortid

Siden Bitcoin så dagens lys i 2009, har kryptovalutaer...

Luftfukter: en guide til optimal innendørs luftfuktighet

Luftfuktere er blitt en uunnværlig del av mange husholdninger,...

Mobildeksel – den stilige beskytteren

Noe så hverdagslig som et mobildeksel kan fort bli...