Crazyegg: En genial tjeneste for blogg og nettside-eiere

På min daglige surferutine så kom jeg over et meget interessant verktøy da jeg var innom ProBlogger.com, verktøyet heter CrazyEgg og gir deg muligheten til å forbedre og tilpasse din nettside etter hvor dine besøkende klikker når de er der.

Her er en video ProBlogger har laget om CrazyEgg, og om hvor viktig det er å kommentere på andres blogger:


Etter at du har registrert deg på CrazyEgg og lagt inn en linje med kode på ditt nettsted (hvis noen har problemer med dette så er det bare å spørre, jeg kan forklare eller lage en video om hvordan man gjør det i WordPress blant annet) så får du muligheten til å legge til en side fra nettstedet ditt og kjøre en test på det. Du kan selv velge om testen skal være tidsbegrenset eller om den skal baseres på antall besøk før resultatet er endelig (man kan selvfølgelig følge med på resultatene mens testen kjøres), men hvis man ikke er interessert i å betale for denne tjenesten så er det begrenset til 5000 besøk i måneden som man kan følge resultatene på. Hvis man skal overgå dette så må man betale en liten sum etter hvor mange besøk man vil ha muligheten til å følge per måned.

Når man har satt opp en test som man kan følge med på så får man muligheten til å følge resultatene på forskjellige måter, også fortløpende (man trenger ikke å vente til testen er ferdig). CrazyEgg tar en skjermdump av siden du vil teste slik at resultatene blir lagt over dette skjermbildet av din nettside som et eget layer. Her er de forskjellige måtene man kan se resultatet på (PS! Resultatene på bildene under er basert på altfor kort tid til å vise noe spesielt, men de viser hvordan det fungerer):

Overlay – Her ser du hvilke linker og bilder som er trykt på ved hjelp av plusstegn (se bildet under), disse plusstegnene har forskjellig farge etter hvor mange klikk det har vært der, blå er for litt klikk mens rød er for mange (også har vi mange fargenyanser imellom). Når man holder musepekeren over et av disse plusstegnene så vil man se hvor mange klikk den linken har.

List – Her får man ganske enkelt opp en liste over hvilke linker som er klikket på og hvilke som er klikket på mest.

Heatmap – Her får man som navnet tilsier et varmekart over klikkingen som har skjedd på siden i testperioden, dette resultatet er best å bruke på sider som har mange besøk og mange klikk da det er først da man vil se de store forskjellene og de beste resultatene.

Confetti – Dette er meget interessant synes jeg, her kan man se akkurat hvor folk har klikket (på millimeteren) og man kan velge å se hvor de kommer fra, hva de har søkt på for å komme hit, hvilket os de har brukt, hvor stort skjermbilde de har hatt, hvilken nettleser de har brukt og hvor lang tid  det tok før de klikket akkurat der.

Hvis man bruker dette verktøyet riktig så er det utrolig hvor mye man kan lære fra det, man kan for eksempel se hvor man bør plassere annonser eller andre elementer på siden sin, man kan også finne ut verdien av å kommentere på andre nettsteder da man ser hvor mange som har klikket på linken til de som kommenterer på siden du følger. Muligheten er mange og man er sin egen begrensning når man bruker dette verktøyet.

Man får selvfølgelig mest ut av dette verktøyet hvis man betaler for en pro-versjon, men jeg vil uansett anbefale å prøve gratisversjonen først da denne vil holde i bøtter og spann for de fleste.

Du finner CrazyEgg her.

Relaterte artikler

Hva er en kryptolommebok?

Kryptolommebøker har utviklet seg til å bli en uunnværlig...

Kryptovalutaens utvikling: Forståelse av dens fortid

Siden Bitcoin så dagens lys i 2009, har kryptovalutaer...

Luftfukter: en guide til optimal innendørs luftfuktighet

Luftfuktere er blitt en uunnværlig del av mange husholdninger,...

Mobildeksel – den stilige beskytteren

Noe så hverdagslig som et mobildeksel kan fort bli...

Kan du kjøpe sko med krypto?

Kryptovalutaer har gradvis integrert seg i vår hverdag, og...