Snackr – Nok en middels RSS-leser eller noe nytt?

Snackr er ikke som andre RSS-lesere, dette er et Adobe Air-program som legger vekt på det minimalistiske uten å miste funksjonalitet. Les videre for å se hvordan.

I går skrev vi om RefreshingApps.com her i Teknonytt, en nettside som anmelder Adobe Air-applikasjoner. Og et av de programmene som ligger relativt høyt opp på topplisten der er en RSS-leser som heter Snackr, men hvorfor i all verden skriver jeg om en RSS-leser? Har vi ikke sett nok av denne type programmer uten å se noe nytt? Vi har det, men jeg mener at Snackr er litt annerledes og tilfører noe nytt.

Et annerledes grensesnitt

Snackr er nemlig ingen RSS-leser som bruker et standard-grensesnitt som vi er blitt vant til med tiden, istedet er dette gjort så enkelt som det overhodet kan gjøres uten å miste funksjonalitet og sitt pene utseendet. For det er nettopp grensesnittet som er så flott med dette Air-programmet, det er enkelt men samtidig oversiktlig og pent. Alt er faktisk skremmende enkelt i denne applikasjonen.

Istedet for å ha et vindu med flere linker og et såkalt «lesevindu» hvor du leser de markerte sakene slik det vanligvis er i en slik RSS-leser, så vil du her kun se en stripe hvor innholdet fra RSS-strømmene konstant ruller igjennom, sakene inneholder tittelen på artikler i tillegg til et bilde – dette gjør det pent å se på og veldig enkelt og oversiktlig. Når du ser en sak som du ønsker å se nærmere på så klikker du på den, da vil en ekstra liten «boble» dukke opp med innholdet fra saken, du kan her lese innholdet eller klikke deg videre til nettleseren for å lese innholdet i den orginale nettsiden. Dette må ses for at man virkelig skal forstå hvor nyttig og enkelt det hele er.

Klikk på bildene for å forstørre dem.

Enkelt å legge til RSS-strømmer

For å legge til RSS-strømmer så trykker man på et lite plusstegn som man finner i grensesnittet, herfra kan man enten skrive inn RSS-strømmenes URL, eller man kan prøve å skrive inn nettsidens URL slik at programmet kan lete etter strømmen selv. Man kan også importere OPML-filer slik at man kan bruke sine gamle RSS-strømmer fra et annet program eller tjeneste.

Vi har laget en kort screencast som kun viser hvordan grensesnittet til Snackr er, her er den (beklager for dårlig kvalitet, men den er litt bedre hvis du følger linken til Vimeo – du finner den under videoen):

Snackr – GUI av Robert Sørensen på Vimeo.

For å se nærmere på Snackr og eventuelt laste det ned selv så besøker du denne nettsiden.

NB! For å benytte Adobe Air-programmer så må Adobe Air være installert først, skulle du mangle denne installasjonen så finner du den her.

Relaterte artikler

Slik finner du det rimeligste mobilabonnementet

I dagens marked er det en overflod av mobilabonnementer...

Hva er en kryptolommebok?

Kryptolommebøker har utviklet seg til å bli en uunnværlig...

Kryptovalutaens utvikling: Forståelse av dens fortid

Siden Bitcoin så dagens lys i 2009, har kryptovalutaer...

Luftfukter: en guide til optimal innendørs luftfuktighet

Luftfuktere er blitt en uunnværlig del av mange husholdninger,...

Mobildeksel – den stilige beskytteren

Noe så hverdagslig som et mobildeksel kan fort bli...