Dual Monitor: Forskjellig Wallpaper på skjermene [Windows XP og Vista]

Jeg har ofte fått spørsmål om hvordan man kan stille inn skrivebordsbakgrunnen slik at man får forskjellige på hver enkel skjerm når man bruker flere skjermer i Windows XP og Windows Vista. Og dermed bar det ut på informasjons-jakt, noe som resulterte i denne artikkelen. Et alternativ for å fikse dette er å kjøpe programvare som utfører dette for deg, men som en sær gratis-fan så synes jeg ikke dette er noe godt alternativ, faktisk så synes jeg ikke det er et alternativ i det hele tatt.

Det finnes et gratis alternativ som gjør dette også, programmet er laget av Jon Tackabury og lar deg lett fikse forskjellige skrivebordsbakgrunner for hver enkel skjerm.

Med engang dette programmet er ferdig installert så vil du legge merke til et nytt ikon i systemstatusfeltet. Hvis du klikker på alternativet som heter ‘Desktop Wallpaper‘ fra menyen, som dukker opp fra dette ikonet, så vil det åpne seg en dialogboks hvor du kan stille inn skrivebordbakgrunnene fra.


Du kan klikke på hver skivebordsbakgrunn i bildet, og stille inn skjerminnstillingene forskjellig for hver skjerm.

Du kan også laste skrivebordsbakgrunnen fra Flickr, dette er en veldig nyttig og flott egenskap dette programmet har. Skriv ‘Vista Wallpaper’ for å få fram noen pene bilder.

Hvis du valgte innstillingene fra systemstatusfeltet, så vil du legge merke til at denne applikasjonen legger til noen tastatur-snarveier som kan brukes til å flytte vinduer fra en monitor til en annen.

Dette programmet er utrolig kraftig til å være et gratisprogram, og jeg anbefaler alle som bruker mer enn en monitor å laste dette ned for å prøve det ihvertfall. Dette er faktisk ikke Freeware eller Open Source, det er et Donationware-program, og jeg anbefaler alle som virkelig finner dette programmet nyttig å donere noen kroner til skaperen av programmet. Dette er selvfølgelig opp til hver enkel person å avgjøre, men det er sikkert til god hjelp for både oss brukere (da programmet videreutvikles) og de som har brukt verdifull tid på å lage det.

Last ned DisplayFusion fra Binaryfortress (Vista/XP)

Relaterte artikler

Slik finner du det rimeligste mobilabonnementet

I dagens marked er det en overflod av mobilabonnementer...

Hva er en kryptolommebok?

Kryptolommebøker har utviklet seg til å bli en uunnværlig...

Kryptovalutaens utvikling: Forståelse av dens fortid

Siden Bitcoin så dagens lys i 2009, har kryptovalutaer...

Luftfukter: en guide til optimal innendørs luftfuktighet

Luftfuktere er blitt en uunnværlig del av mange husholdninger,...

Mobildeksel – den stilige beskytteren

Noe så hverdagslig som et mobildeksel kan fort bli...