Playstation 3: samme strømforbruk som 5 kjøleskap

Er du en av oss som har fått minst en uforklarlig høy strømregning i løpet av de siste månedene? Hvis du er en av de spilleglade PS3 eierne her til lands så kan du nå skilte med en god unnskyldning for hvorfor du har brukt hele månedslønner på strøm i det siste, men det kan også slå imot deg som et argument for å kaste ut spillkonsollen – spesielt hvis du bor hjemme hos mor og far, er gift, eller har en samboer som ikke deler dine interesser for spill og morro på konsoll.

Hva har en PS3 med høyt strømforbruk å gjøre? Vel, ganske mye faktisk, ihvertfall ifølge den Australske forbrukergruppen Choice som hevden at Playstation 3 konsollen bruker like mye strøm som fem medium store kjøleskap (i Australsk standar, ikke Amerikansk). Dette vil si at hvis du bruker 500 kroner i året på å holde kjøleskapet med strøm så vil du bruke rundt 2500 kroner i året på din Playstation 3 – til og med når det bare står på standby og ikke er i bruk. Playstation 3 bruker også ti ganger mer strøm enn Nintendo Wii i følge rapporten.

Dette er en interessant studie, men er det virkelig noen som lar sin Playstation stå på 24 timer i døgnet – 30 dager i måneden, 12 måneder i året? Isåfall er det på høy tid å begynne å bruke harddisken til det den blant annet er beregnet til – lagring av spill slik at du kan slå den av….

Bruker du å la din konsoll stå på døgnet rundt? Eller har du rutiner for å slå den av når du ikke bruker den? Legg til en kommentar i feltet under artikkelen hvor du skriver litt om ditt strømforbruk når det kommer til spill og morro.

Relaterte artikler

Slik finner du det rimeligste mobilabonnementet

I dagens marked er det en overflod av mobilabonnementer...

Hva er en kryptolommebok?

Kryptolommebøker har utviklet seg til å bli en uunnværlig...

Kryptovalutaens utvikling: Forståelse av dens fortid

Siden Bitcoin så dagens lys i 2009, har kryptovalutaer...

Luftfukter: en guide til optimal innendørs luftfuktighet

Luftfuktere er blitt en uunnværlig del av mange husholdninger,...

Mobildeksel – den stilige beskytteren

Noe så hverdagslig som et mobildeksel kan fort bli...