Ekslusive iPhone 2 bilder fra kilde man kan stole på, eller kan man?

CrunchGear ble i fjor sommer tipset om en ny iPod som så veldig fet ut, men den var også veldig liten. De postet bildene i bloggen og ikke lenge etter ble de kontaktet av Apples advokater som ba dem å fjerne bildene fra siden deres. Ikke lenge etterpå fikk verden en ny generasjon iPod Nano (3. generasjon), bildene var altså ekte og kilden kunne stoles på.

En lignende tipser har i natt generøst overlevert bildene du finner øverst i artikkelen til CrunchGear, bildene skal være av den etterlengtede iPhone 2, eller iPhone 3G som enkelte liker å kalle den (bare Apple vet hva den egentilg skal hete). Som bildene av Nano fra i fjor sommer så kommer disse bildene fra Apple eller AT&T promoterings-materiale, og de viser oss ikke bare den iPhone-versjonen, men også et par hemmeligheter.

Telefonen er tynnere enn modellen som er ute på markedet nå (ikke i Norge ennå, men vi venter, og venter, og venter), og det ligger en liten «MacBook Air-følelse» over det hele denne gangen. Den har stereo høytalere på baksiden og noe som kan se ut som den samme skjermen som på den gamle telefonen. Men den virkelige nyheten er kanskje ikke den største overraskelsen, men allikevell etterlengtet, et forovervendt kamera for iChat AV.

En annen nyhet er at telefonen også kommer i rød farge som en del av promoteringskampanjen, dette er samme strategi som de har  brukt på en del av sine iPoder.

I reklamen i en av bildene som følger under så står det følgende:

Video just became a little more fun. Start a real time video chat with other AT&T subscribers via 3G networking, or with iChat buddies via WiFi. The video calling revolution has begun.

Dermed vet vi at vi kan føre en videosamtale med  våre iChat Buddies, men bare når vi har WiFi tilkobling, ellers så er det fra telefon til telefon.

Hvis man ser nøye etter på bildene så vil man legge merke til at det står at Windows XP eller Vista er nødvendig, dette er et hovedargument for mange når de sier at disse bildene er falske, men CrunchGear mener selv at dette betyr at Apple vil lansere iChat også for Windows – hadde ikke det vært kult?

Bilder og stoff til artikkel er hentet fra CrunchGear

Edit: Som Jørund nevner i kommentarfeltet vårt så har Engadget skrevet en artikkel hvor de beskriver hvorfor disse bildene er falske, og dette er det helt klart verdt å ta en titt på – er disse bildene falske eller ikke? Skriv din mening i kommentarfeltet under.

Edit2: Det er også en nyhet om en firmware-lekasje i dagens Engadget nyheter, Engadget har satt inn mye krefter i å lete etter noe som kan si noe om at man får et framoverrettet kamera i den nye iPhone 2 – uten resultat, ingenting om dette ble funnet.

Edit3: I en ny artikkel står fortsatt CrunchGear fast på at disse bildene er ekte, de viser til bildet under her hvor det står at iChat nå kan brukes på iPhone og Windows. CrunchGear skriver også at det ikke er usannsynlig at iChat nå kommer til Windows da Apple nettopp har lansert Safari til Microsofts operativsystem, i tillegg til at de fra før har brakt Quicktime og iTunes dit også. Les hele artikkelen her, og se på bildet under.

Edit4: tuaw (The Unofficial Apple Weblog) slenger seg på debatten om disse bildene er ekte eller ikke, og de sier seg enige med Engadget. De to største grunnene til dette er som følger:

  1. Det mangler en sleep-knapp på den røde telefonen (se bildet under)
  2. Apple skriver bestandig ‘Windows XP’ (store bokstaver i XP), men i bildet med systemkravene så står det ‘Windows Xp’, og dette skal være en feil ikke Apple tillater seg å gjøre.

Som jeg skrev over så er jeg veldig interessert i å høre deres mening om disse bildene og om den påståtte firmware-lekasjen, skriv i vårt kommentarfelt eller i forumet.

Edit5: Du kan nå følge alt som skjer under dagens Apple Developer Keynote, hvor en evt iPhone 2 blir presentert, ved å følge en link som blir promotert på Twitters forside.

Dette vil føre deg til en side som følger alle Twitter-beskjeder som inneholder disse ordene: «wwdc», «apple», «iphone» og «steve jobs» under dagens Keynote. Det er stor spenning rundt Twitter og deres databaseproblemer når keynoten starter idag, de har tidligere hatt store problemer når det har blitt sendt enorme mengder Twitter-beskjeder før. Men så lenge Twitter fungerer så vil du kunne få verdifull informasjon på denne siden.

Relaterte artikler

Slik finner du det rimeligste mobilabonnementet

I dagens marked er det en overflod av mobilabonnementer...

Hva er en kryptolommebok?

Kryptolommebøker har utviklet seg til å bli en uunnværlig...

Kryptovalutaens utvikling: Forståelse av dens fortid

Siden Bitcoin så dagens lys i 2009, har kryptovalutaer...

Luftfukter: en guide til optimal innendørs luftfuktighet

Luftfuktere er blitt en uunnværlig del av mange husholdninger,...

Mobildeksel – den stilige beskytteren

Noe så hverdagslig som et mobildeksel kan fort bli...