Opera Nettleser integrerer Haute Secure for å blokkere Malware

Opera, den Norske nettleseren, har gjort en avtale med Haute Secure om å inkludere malware-detektering og blokkering i deres nye nettleser – Opera 9.5. Den nye versjonen er fortsatt i beta, men den endelige versjonen er like rundt hjørnet nå.

Haute Secure lager programvare som aggressivt holder øye med og alarmerer brukere om malware infekterte nettsider. I tillegg til den versjonen som blir integrert i Opera’s nettleser så har Haute også en gratis plugin som man kan bruke sammen med Internet Explorer og Firefox.

Forskjellen på dette og andre lignende blokkeringsprogrammer er at Haute Secure analyserer nettsider på link-nivå istedet for domene-nivå som de andre programmene bruker å gjøre. Dette betyr at store sider som blant annet MySpace, som inneholder en kombinasjon av legitimt materiale side om side med mer skremmende profiler, kan få blokkert sider basert på en mer «sak for sak» dømming istedet for at hele domenet blir blokkert pga en eller flere profiler som er ugunstig for hele communitiet.

Opera, som ikke på langt nær er så populær som Internet Explorer og Firefox, har greid å få litt av en kultstatus siden den opprinnelige lanseringen i 1996. Nettleseren er tilgjengelig på mobile enheter, Nintendo Wii, i tillegg til vanlige datamaskiner. Og fordi Haute er integrert i Operas kildekode så vil sikkerhet også være inkludert i oppdateringen for disse enhetene.

Malware-beskyttelsen kommer i tillegg til Phising beskyttelsen i Opera som ble introdusert i 2006. For Operas del er dette en stor forandring, men det er ikke første gangen at en nettleser integrerer Malware-beskyttelse til en viss grad – Firefox 3 har integrert en lignende tjeneste også (selv om de bruker en annen tjeneste). Forhåpentligvis så ser vi en slik forandring i alle nettlesere på sikt, og mest sannsynlig er det standard etter at alle utgivere har oppdatert sine produkter – sikkerhet har vært på mote en stund nå, og det gagner oss brukere veldig, så fortsett slik.

For å laste ned beta-versjonen til Opera (9.5) så går du hit.

For å laste ned pluginsen til Haute Secure for både Internet Explorer og Firefox, så går du hit.

Relaterte artikler

Fabel

Denne lydbok-appen er i ferd med å ta Norge...

Nextory

Denne populære strømmetjenesten for e-bøker og lydbøker har tatt...

Hvordan sørge for sikkerhetskopiering av iPhone-filene dine

Med så mye av livet vårt lagret på smarttelefonen,...

Beskytt Steam-kontoen din

Steam-konto er som å ha sin helt egen digitale...

Strim

Strim er en norsk strømmetjeneste som samler både klassiske...