Fire flotte programmer som resultat av programmerings-konkurranse

Programmerings-communitiet Donationcoder.com har i løpet av sommeren hatt en konkurranse for unge uoppdagede programmerere. I denne konkurransen skulle deltakerne kun ved hjelp av gratisversjonen av Microsoft Visual Studio Express skape et nyttig program. Her er de fire vinnerne.

Webcam Signature

Webcam Signature er et program som lar deg skrive din signatur ved hjelp av en penn og et webkamera. Skaperen av programmet forsøker å skape et program som skal hjelpe deg å signere dokumenter uten den lange prosessen det er å må skrive dokumentet ut, signere det, scanne det inn igjen og sende det tilbake. Med dette programmet så skal man kunne signere ved å skrive i luften med en penn foran webkameraet, og lime det inn i dokumentet etterpå.

Programmet skal også kunne erstatte musen, da du kan bruke pennen til dette også. Men man bør legge merke til at dette fortsatt er under utvikling så det er flere feil, og noe manglende funksjonalitet ennå – altså en lang vei å gå før det er i mål. Men morsomt å leke med allikevel, det er det.

Ved å bruke en lommelykt i stedet for en penn så blir resultatet enda bedre, noe du kan se i en av hans videoer.Klikk på bildene for å forstørre dem.

For å lese mer om programmet og dets utvikling så kan du besøke denne nettsiden.

Du kan også laste ned siste versjon fra denne siden.

Circle Dock

Dette programmet er nok en launcher, eller programkjører på godt norsk. Circle Dock er bygd på en ide om at docken bør befinne seg i området rundt musepekeren, istedet for at man må bevege musen til docken som i andre programkjørere. For å oppnå dette har skaperen av programmet lagt docken i en sirkel eller spiral slik at docken også kan brukes på steder hvor deler av den ligger utenfor skjermen. I slike tilfeller kan man bare bruke scrollehjulet på musen eller piltastene til å sirklere innholdet i docken.

En brukerdefinert tastatursnarvei er brukt for å få docken til å vise seg og for å fjerne den igjen. Som standard er denne tastatursnarveien CTRL+WINDOWS-KNAPPEN.
Funksjoner:

  • Dra og slipp dine filer, mapper, og snarveier oppå en sirkulær eller spiral-dock.
  • Roter docken med enten musehjulet eller piltastene på tastaturet.
  • Forandre bildet som vises for mapper, og forandre utseendet med nedlastbare skins (kompatibel med skins for Rocket Dock og Objekt Dock etc).
  • Det er mulig å kjøre programmet fra en minnepinne og få linkene i docken til å peke på dokumenter på minnepinnen.
  • Det er mulig å synkronisere linkene på docken med filene, mappene, og snarveiene på ditt skrivebord i nåtid.
  • Få fram docken med en tastatursnarvei.
  • Virker på datamaskiner med flere skjermer.

Les mer om Circle Dock her, og last ned siste versjon her.

ServiceProfiles

Dette er et lite power-verktøy som lar deg definere hvilke prosesser i Windows som skal slås av og hvilke som skal kjøre. Enkelt og greit lite program, men det er veldig nyttig.

Les mer om det og last det ned her.

Bit-Torrent Tracker Sharp

Dette programmet er rett og slett en BitTorrent tracker laget i C# med ASP.net. Med dette programmet kan nesten hvem som helst drive sine egne små Torrent-tracker-sider. Genialt, ikke sant?

Selvfølgelig krever noe slikt som med alt annet at man setter seg inn i hva man holder på med, men programmet skal være laget slik at nesten alle skal kunne sette opp en egen torrent-tracker uten å må slite altfor mye.

Les mer om dette i denne forumtråden.

Det var de fire vinnerne fra konkurransen, og selv om dette ikke var det samme som man finner helt øverst i hyllen på den lokale databutikken, så er det betryggende å se at det finnes unge og flinke folk der ute som kan være de som lager framtidens «kick-ass»-programmer.

Relaterte artikler

Fabel

Denne lydbok-appen er i ferd med å ta Norge...

Nextory

Denne populære strømmetjenesten for e-bøker og lydbøker har tatt...

Hvordan sørge for sikkerhetskopiering av iPhone-filene dine

Med så mye av livet vårt lagret på smarttelefonen,...

Beskytt Steam-kontoen din

Steam-konto er som å ha sin helt egen digitale...

Strim

Strim er en norsk strømmetjeneste som samler både klassiske...