File ai: bruk din nettleseren som en filserver

File ai er en nettjeneste som lar deg dele filer med venner og kjente, og dette skjer uten at du er nødt til å laste opp filene til en server først, mottakeren laster dem istedet rett ned ifra din datamaskin.

file-ai

Det finnes utallige netttjenster som lar oss overføre filer som ellers er for store til å sende dem som et vedlegg i en epost, men tjenester som dette gjør det hele litt tungvint med tanke på at man først må laste filen(e) opp til serveren før mottaker kan laste de(n) ned. Og akkurat her er kommer File ai inn i bildet.

File ai er en fildelingstjenste som lar mottakeren få laste ned filene rett fra din datamaskin uten noe mellomledd, og det hele skjer ved hjelp av Java og din nettleser.

Slik fungerer File ai

For å dele filer så besøker du File ai-nettsiden, og klikker på «Send files»-knappen. Du vil da komme til en Java-drevet versjon av nettsiden hvor du bare drar filer og mapper til et nedlastings-ikon du finner der. Når dette er gjort så vil du motta en lenke som du kan dele med venner, kolleger, og lignende – de kan bruke denne linken samme med en java-kompatibel nettleser for å laste filene du ønsker å sende dem.

Ligner litt på BitTorrent

Tjenesten bruker en BitTorrent-lignende overføringsprotokoll, noe som gjør at du kan sende filene til flere mottakere, hvor de kan laste ned dataen fra flere kilder samtidig – dette setter fart på nedlastingen.

Det er ingen grunn til å være bekymret for sikkerheten når du blottlegger filer på din datamaskin til mottakere over nett, File ai bruker nemlig en 128 bit AES-kryptering på filene før du sender dem – noe som gjør det hele mye sikrere. Det kan aldri bli hundre prosent sikkert, men det er helt klart et pluss at de krypterer det du sender.

For å ta nytte av denne krypteringen så kan du angi et passord på filene du velger du å sende, dette må som sagt gjøres før de sendes da dette ikke er en mulighet når du først har satt igang prosessen.

Se nærmere på File ia her .

Relaterte artikler

Slik finner du det rimeligste mobilabonnementet

I dagens marked er det en overflod av mobilabonnementer...

Hva er en kryptolommebok?

Kryptolommebøker har utviklet seg til å bli en uunnværlig...

Kryptovalutaens utvikling: Forståelse av dens fortid

Siden Bitcoin så dagens lys i 2009, har kryptovalutaer...

Luftfukter: en guide til optimal innendørs luftfuktighet

Luftfuktere er blitt en uunnværlig del av mange husholdninger,...

Mobildeksel – den stilige beskytteren

Noe så hverdagslig som et mobildeksel kan fort bli...