FileSharingTalk: Piratforumet – bytt/gi bort/få inviteringer

Jeg kommer ikke til å skrive mange ordene om piratkopiering og moral i denne artikkelen, det er naturlov som sier at Torrent-nettverk betyr ulovlig kopiering av musikk, filer og film, selv om de fleste brukere av slike nettsteder faktisk gjør det.

Det var all moral/umoral du får fra meg i dag, for jeg vil nå skrive om et forum og community som er ideelt for både de som ikke har etablert seg i noen private torrent-trackere ennå, og de som har kontoer i massevis på slike steder. Hvorfor det er så ideelt å bruke forumet for de skal jeg nå ta en gjennomgang av:

FileSharingTalk et forum hvor fildeling er tema, dette er en side hvor man diskuterer det meste som handler om nettopp dette, men forumets store styrke og brukermagnet er inviterings-tråden. I denne tråden kan man gi bort, få og bytte invitasjoner til private torrentsider. Og som jeg skrev over kan denne siden være til fordel for både de som aldri før har hatt en slik konto, og for de som har flere slike fra før.

Jeg starter med de som ikke er medlem på slike private torrentsider hvor man trenger en invitering for å få tilgang. De fleste pirater har uansett tilgang til store torrentsider som er åpent for alle, og innholdet er som oftest like bra på de også. Sider som Piratebay har mye å tilby, og hvis de ikke har det nyeste, så går det ikke en gang timer før disse filene når denne siden også. Så hvorfor i det hele tatt ta seg bryet med å skaffe en invitering til et lukket nettverk hvor man også må passe på forholdet mellom nedlasting og opplasting, og hvor det masse regler som man ellers ikke har vært helt nødt til å følge, det ville ihvertfall ikke fått de store konsekvensene hvis man ikke fulgte disse reglene på sider som piratebay og mininova.

Det er flere svar på dette, svar som for mange betyr mer enn å slippe å følge noen regler. Det første og kanskje det viktigste er nedlastings-fart, på de offentlige torrentnettverkene så er farten og antall delere veldig lavt, ofte må man vente et par dager for å laste ned en fil på rundt en gigabyte, for mange er dette helt greit, men hvis man kan unngå slikt så gjør man selvfølgelig det. Og unngå det gjør man på en privat torrenttracker, dette er nettopp pga de reglene som mange ikke liker på slike steder. Regelen om at man bør dele minst like mye som man laster ned er med på å holde torrenter i live og med mange delere, noe som igjen gjør at farten er unik på slike steder. Det er ikke uvanlig at man får utnyttet sin bredbåndskapasitet fullt ut når man er på slike sider, noe som gjerne utgjør at det er snakk om minutter og ikke dager for å laste ned store filer.

En annen grunn til å bruke private nettverk er selve communitiet som følger med siden, man blir oftere bedre kjent med medlemmer og kan skaffe seg venner der. En annen ting er at man slipper fjortiser som legger ut kommentarer som «Virus», «Fake» også videre på torrenter som ikke er virus-infisert eller falsk, og dette er veldig irriterende.

Og det siste er at man ofte får de beste torrentene veldig tidlig på slike steder, ihvertfall på de beste. Det er som oftest uploadere som er utvalgt av administratorene selv der, og de har som regel gode kontakter slik at godt innhold kommer tidlig (nå snakker vi selvfølgelig om lovlig innhold, ikke sant :p ).

Når det gjelder de som har flere kontoer på flere private torrentsider, så er det også store fordeler for de også, spesielt i denne inviterings-tråden. Spesielt de som har en invitering eller to til overs i de torrentsidene de allerede er medlem i. Grunnen til dette er at de inviteringene som er mest verdt kan byttes mot andre verdifulle inviteringer. Hele systemet er bygd på en liste og en forståelse på hvilke torrentsider som er mest verdt, denne listen er bygd ut ifra flere krav som blant annet hvor vanskelig det er å bli medlem på siden, hvor gode torrenter man kan få tak i der, hvor sjeldne torrenter man kan få der, også videre.

Det er nettopp derfor alle pirater eller fildelere, kall det hva dere vil, bør skaffe seg en konto i dette forumet. Det er gratis å bli medlem, noe annet ville vært pinlig da det egentlig baserer seg på å få en invitasjon til et sted man kan få tak i stjålet materiale. Men det stilles et krav for at man skal få tilgang til invitering-tråden, og det er at man har vært medlem i forumet i 30 dager, og at man har postet minst to ganger i forumet. Men det kan helt klart lønne seg å gjøre deg kjent med andre medlemmer der, da det hele til syvende og sist baseres på vennskap mellom medlemmene, det er vanskelig å gjøre noen kupp der hvis du er en drittsekk i forumet eller ikke har gjort brukernavnet ditt kjent i det hele tatt. Hit ‘n run er ikke akkurat sett på som en god egenskap i torrentverden.

En annen ting som er bra med dette forumet er at man kan få såkalt rep-points fra andre brukere hvis man fortjener det, dette er veldig greit fordi man da forteller andre at man er til å stole på. Hvis du ikke har opptjent noen rep.-points i det hele tatt, og samtidig har vært medlem og aktiv lenge så sier det litt om hvor lite du er til å stole på.

Ta turen innom FileSharingTalk for å se nærmere på dette forumet og communitiet, men husk at du kan også FÅ noen inviteringer i vårt forum, både til torrentsider og til andre nettsteder hvor man behøver inviteringer.

Link: www.Filesharingtalk.com

Relaterte artikler

Slik finner du det rimeligste mobilabonnementet

I dagens marked er det en overflod av mobilabonnementer...

Hva er en kryptolommebok?

Kryptolommebøker har utviklet seg til å bli en uunnværlig...

Kryptovalutaens utvikling: Forståelse av dens fortid

Siden Bitcoin så dagens lys i 2009, har kryptovalutaer...

Luftfukter: en guide til optimal innendørs luftfuktighet

Luftfuktere er blitt en uunnværlig del av mange husholdninger,...

Mobildeksel – den stilige beskytteren

Noe så hverdagslig som et mobildeksel kan fort bli...